Valaki bepanaszolta az NMHH-nál a Bohém Rapszódiát, mert nem 18-as karikával adták a tévében

A hivatal nem indít eljárást. 

2021. október 15., 18:28

Szerző:

Lakossági bejelentés érkezett a TV2 ellen a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatósághoz, amiért nem 18-as korhatár-besorolással adták a Bohém rapszódiát, írja a 24.hu. A hatóság nem indít vizsgálatot, szerintük ugyanis nem volt a filmben olyan tartalom, ami indokolta volna a szigorúbb besorolást. A filmet 16-os karikával vetítette a csatorna, a panasz pedig minden bizonnyal a homofób passzusokat tartalmazó pedofiltörvény intézkedései nyomán merült fel.

Az NMHH úgy találta, hogy a Bohém rapszódia, attól még, hogy a homoszexuális Freddie Mercuryról szól, nem esik a törvény hatálya alá. Ugyanis a filmben nem látható homoszexuális személyek közötti, az ezen szexuális irányultságukra való tekintettel megjelenő közvetlen kontaktus, kapcsolat. Hozzátették: a film a homoszexualitást nem ábrázolja követendő magatartásként, és nem is népszerűsíti.

(Kiemelt kép: 20th Century Fox - GK Films - Ne / Collection ChristopheL via AFP)

Visszatér a jellemzően napos, száraz, kora nyárias időjárás április utolsó hétvégéjén; a hőmérséklet csúcsértéke vasárnap már 25 Celsius-fok körül alakul, de a szél sokfelé lesz élénk - derül ki a HungaroMet Nonprofit Zrt. előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.

A figyelőszolgálatban részt vevő orvosok jelentései alapján április 15. és 21. között 9200-an fordultak orvoshoz influenzaszerű tünetekkel - közölte a Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ (NNGYK) a honlapján csütörtökön közzétett jelentésében. Akut légúti fertőzéssel 132 800 ember kereste fel orvosát. A tájékoztatás szerint az influenzaszerű megbetegedéssel orvoshoz fordulók 31,6 százaléka gyerek, 33,5 százaléka 15-34 éves, 24,4 százaléka 35-59 éves, míg 10,5 százaléka a 60 éven felüliek korcsoportjába tartozott.