Valaki bepanaszolta az NMHH-nál a Bohém Rapszódiát, mert nem 18-as karikával adták a tévében

A hivatal nem indít eljárást. 

2021. október 15., 18:28

Szerző:

Lakossági bejelentés érkezett a TV2 ellen a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatósághoz, amiért nem 18-as korhatár-besorolással adták a Bohém rapszódiát, írja a 24.hu. A hatóság nem indít vizsgálatot, szerintük ugyanis nem volt a filmben olyan tartalom, ami indokolta volna a szigorúbb besorolást. A filmet 16-os karikával vetítette a csatorna, a panasz pedig minden bizonnyal a homofób passzusokat tartalmazó pedofiltörvény intézkedései nyomán merült fel.

Az NMHH úgy találta, hogy a Bohém rapszódia, attól még, hogy a homoszexuális Freddie Mercuryról szól, nem esik a törvény hatálya alá. Ugyanis a filmben nem látható homoszexuális személyek közötti, az ezen szexuális irányultságukra való tekintettel megjelenő közvetlen kontaktus, kapcsolat. Hozzátették: a film a homoszexualitást nem ábrázolja követendő magatartásként, és nem is népszerűsíti.

(Kiemelt kép: 20th Century Fox - GK Films - Ne / Collection ChristopheL via AFP)

A jogosítvány árába is beépül a benzin piaci ára. A KATA törvény módosításával pedig eljöhet a több hónapos várakozási idő, hiszen sok oktatónak már nem éri meg az általányadózással az oktatói tevékenységet folytatni. Az oktatók közül többen azt tervezik, hogy inkább elmennek taxizni, ott ugyanis minden kedvezményt igénybe vehetnek.