Valaki bepanaszolta az NMHH-nál a Bohém Rapszódiát, mert nem 18-as karikával adták a tévében

A hivatal nem indít eljárást. 

2021. október 15., 18:28

Szerző:

Lakossági bejelentés érkezett a TV2 ellen a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatósághoz, amiért nem 18-as korhatár-besorolással adták a Bohém rapszódiát, írja a 24.hu. A hatóság nem indít vizsgálatot, szerintük ugyanis nem volt a filmben olyan tartalom, ami indokolta volna a szigorúbb besorolást. A filmet 16-os karikával vetítette a csatorna, a panasz pedig minden bizonnyal a homofób passzusokat tartalmazó pedofiltörvény intézkedései nyomán merült fel.

Az NMHH úgy találta, hogy a Bohém rapszódia, attól még, hogy a homoszexuális Freddie Mercuryról szól, nem esik a törvény hatálya alá. Ugyanis a filmben nem látható homoszexuális személyek közötti, az ezen szexuális irányultságukra való tekintettel megjelenő közvetlen kontaktus, kapcsolat. Hozzátették: a film a homoszexualitást nem ábrázolja követendő magatartásként, és nem is népszerűsíti.

(Kiemelt kép: 20th Century Fox - GK Films - Ne / Collection ChristopheL via AFP)

Április 16-án, kedden elindult a központi szúnyoggyérítés, amelyet évek óta a katasztrófavédelem irányít. Tavasszal túlnyomórészt a lárvák elleni biológiai védekezés zajlik. A szúnyogok tenyészőhelyén egy természetes baktérium által termelt fehérjét tartalmazó készítményt juttatnak a vízbe. Ez a fehérje a kijuttatott dózisban kizárólag a csípőszúnyogok lárváit pusztítja el, minden más élőlényre, még az árvaszúnyogokra is ártalmatlan.