Vágó Gábor bojkottot hirdetett a NER-cégek ellen, és O1G-matricát ragasztott Vajna Tímea fánkozójára

2019. január 9., 16:23

Szerző:

Vágó Gábor, az LMP antikorrupciós szóvivője szerdán sajtótájékoztatót tartott Vajna Tímea fánkozója előtt, ahol bejelentette, hogy bojkottot hirdet azokkal a cégekkel szemben, amelyek „kiszolgálják a NER-t" – írja a hvg.

Vágó  példaként azt említette, hogy az emberek ne menjenek be oligarchák cégeihez, mint például Vajna Tímea fánkozójába, ne menjenek a CBA-ba vásárolni, a vállalkozók kerüljék Mészáros Lőrinccel az üzleti kapcsolatot, a vásárlók pedig ne válasszanak olyan termékeket, amelyek olyan multinacionális vállalatok gyáraiban készülnek, amelyek kihasználják a kizsigerelő rabszolgatörvény adta lehetőségeket. Vágó a kőrösladányi Henkelt hozta fel példaként.

Bejelentette, hogy matricákat fognak kiragasztani azokra a helyekre, ahol alkalmazzák a rabszolgatörvényt, vagy ahol oligarchák üzletei vannak. A matricák feliratai a következők: „Itt alkalmazzák a rabszolgatörvényt! Bojkott! O1G" illetve „Itt egy NER oligarcha csinál profitot! Bojkott! O1G".

Ez utóbbiból egy példányt ki is ragasztott Vajna Tímea fánkozójára.

Mérce képes beszámolót készített az eseményről:

Ami Vajna Tímeát illeti, neki egyébként enélkül is van baja, habár ez az Ibizáról és az aspeni síparadicsomból küldött fotóin nem látszik: fánkozója 2017-re már 168 millió veszteséget termelt,  miközben cégének fizikai és szellemi foglalkoztatottai havonta bruttó 168 ezer forintos bérben részesültek.

A Závecz közvélemény-kutatása szerint Magyar Péter pártjának EP-listája a kutatás első felében jelentősen megelőzött minden ellenzéki pártot a DK–MSZP–Párbeszéd kivételével, így a harmadik helyen szerepel a rangsorban. A teljes lakosság 11%-a, a biztos szavazók 14%-a voksolna rá.