Huszonkilenc milliót keresett egy házaspár százhetvenöt tonna hulladék felhalmozásával

Fémhulladék engedély nélküli gyűjtése miatt vádat emelt az ügyészség egy somogyi házaspár ellen.

2023. május 5., 11:22

Szerző:

Százhetvenöt tonna hulladékot halmozott fel, és rövid időn belül mintegy huszonkilenc millió forint jövedelemre tett szert az a harmincas éveiben járó nő és férje, akik 2021 januárjától másfél éven át gyűjtötték a fémet kiskorú lányuk nevére vett kaposvári ingatalon. Amit találtak, a bontás, szétválogatás után környékbeli fémkereskedelmi telephelyeken adtak le. A tevékenységükkel járó zaj azonban felkeltette a közelben lakók, majd a hatóságok figyelmét is.

A helyszíni ellenőrzés eredményeként a vádlottak ellen büntetőeljárás indult, továbbá eltiltották őket az engedély nélküli fémkereskedelemtől.

A Kaposvári Járási Ügyészség különösen jelentős mennyiségű hulladékra elkövetett hulladékgazdálkodás rendjének megsértése miatt azt indítványozta a bíróságnak, hogy a nőt felfüggesztett, büntetett előéletű férjét végrehajtandó börtönbüntetésre ítélje. Az ügyészség emellett vagyonelkobzás elrendelését, és azt is kérte, hogy a házaspárt tiltsák el a közúti járművezetéstől, mert a hulladékot minden esetben autóval szállították a fémkereskedelmi telephelyekre.

(Kiemelt képünk: illusztráció. Fotó: MTI/EPA/Mike Nelson)

Tegnap 21:02

Ráadásul hat egymást követő napot tölthetnénk otthon a karácsonyi héten a Gazdaságfejlesztési Minisztérium friss tervezete szerint. Lenne ugyanakkor három olyan szombat is, amikor dolgozni kellene.

Tegnap 20:46

Halálos motorbaleset történt a fővárosban a Gyáli úton hétfő délután, az utat a Könyves Kálmán körútnál lezárták – tudatta a rendőrség a honlapján.

2023. május 29., 16:23

Novák Katalin részt vett a csíksomlyói búcsún, és látogatásának helyszíneiről folyamatosan beszámolt a közösségi oldalán. A „nem megfelelő nyilvános üzenetek” miatt a román külügy tiltakozott Magyarország bukaresti nagyköveténél. A Sándor-palota szerint a „román külügyminisztérium tiltakozása túlzó és indokolatlan”.