Vádemelés a prostituáltak réme, egy nigériai fiatal ellen

A 23 éves férfi hat budapesti prostituáltat támadott meg, többüket kirabolta, megverte, megerőszakolta.

2021. május 31., 11:04

Szerző:

A vádirat szerint egy 23 éves nigériai férfi 2019. augusztus 17. és 2020. április 11. között 6 nőtől vett igénybe, vagy akart igénybe venni szexuális szolgáltatást, akiknek a sérelmére utána bűncselekményeket követett el – közölte az ügyészség. A vádlott az első esetben, 2019. augusztus 17-én a sértett által kért összeget előre megfizette, azonban a szexuális aktus végeztével a szolgáltatás díját a sértettnél lévő további készpénzzel együtt a sértett bántalmazása útján visszaszerezte.

Az ezt követő alkalmaknál a vádlott a sértettek kérése ellenére nem adta át előzetesen a szolgáltatás díját, hanem azt a szexuális aktus után kívánta megfizetni. Amikor emiatt a nők megtagadták, hogy a vádlott részére szexuális szolgáltatást nyújtsanak, a vádlott rájuk támadt. Legtöbb esetben fojtogatta, bántalmazta őket, az egyik sértettet késsel is fenyegette.

Három esetben a sértettek kitartó védekezése – illetve részben a kedvezőtlen helyszín miatt – a vádlott vagy felhagyott a sértettek bántalmazásával, vagy adott esetben a sértettnek sikerült elmenekülnie a helyszínről. Két esetben azonban a vádlott a sértettek bántalmazásával leküzdötte az ellenállásukat, majd a bántalmazás következtében elgyengült és megfélemlített sértettek állapotát kihasználva, őket szexuálisan bántalmazta.

A rendőrök a férfit 2020. április 11-én, az aznap elkövetett bűncselekményt követő néhány órán belül elfogták, és vele szemben a nyomozást lefolytatták. A Budapesti VI. és VII. Kerületi Ügyészség a férfit 4 rendbeli szexuális erőszakkal – ebből 2 esetben kísérlet –, aljas indokból, felfegyverkezve elkövetett személyi szabadság megsértésével, valamint rablással vádolja, és vele szemben végrehajtandó börtönbüntetés kiszabását, valamint Magyarország területéről történő végleges hatályú kiutasítását indítványozta a vádiratban.

(Kiemelt kép: police.hu)