A vadászokról lepattan a Covid

Most már biztos, hogy semmilyen korlátozó intézkedés nem lesz a rendezvényen.

2021. szeptember 14., 21:47

Szerző:

A Magyar Közlönyben kedden jelent meg a kormányrendelet-módosítás, mely szerint a vadászati világkiállításon nem kell betartani a veszélyhelyzet idején fennálló védelmi intézkedéseket. Az „Egy a Természettel” Vadászati és Természeti Világkiállítás programjai védettségi igazolvány nélkül is látogathatók lesznek. A programon semmilyen járványügyi korlátozás nem lesz érvényben.

A vadászati világkiállítást szeptember 25. és október 14. között tartják. A kormány álláspontja szerint a sikeres magyar oltási program és a járvány elleni hatékony védekezés miatt az elmúlt hetekben is több nagyszabású eseményt sikerült lebonyolítani Magyarországon. (Utalva ezzel többek között az 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusra.) A rendezvényeken több százezer ember vett részt. 

(Kiemelt kép: A vadászati kiállítás kapujaként funkcionáló, Szőke Gábor Miklós szobrászművész által hullajtott szarvasagancsból készült kapu elszállítása a művész csepeli műhelyéből 2021. szeptember 11-re virradóan. Fotó: Karancsi Rudolf / 168)

 

17:27

Nemzetközi partnerei kemény bírálatot fogalmaztak meg a magyar miniszterelnökkel szemben, mivel nyugati szövetségesei szerint Orbán Viktor magyar kormányfő a „békemisszióját”  összemosta az épp betöltött soros elnökséggel. Ennek egyik bizonyítékául azt hozták fel, hogy Orbán a közösségi médiában az elnökségi logót is használta a „békemissziós" fotókon. Ennek azonban vége, az EU soros elnökségi logója már nem szerepel Donald Trump korábbi amerikai elnökkel folytatott találkozóról pénteken megosztott fényképeken.

13:39

Korábban bejelentették, hogy eltűnt, majd egész éjszaka keresték azt a férfit, akinek a holttestét végül hajnalban sikerült kiemelniük a kutatócsapatoknak a Balaton vizéből.