Legalább hatmillió résztvevő kellene a vadászati világkiállításra, hogy gazdaságilag is megérje

Kovács Zoltán a szerint nem érdemes pénzben mérni a rendezvény megtérülését. 

2021. szeptember 26., 08:51

Szerző:

Szombaton kezdetét vette a vadászati kiállítás a budapesti Hungexpo területén, amely épületnek csak a felújítása 55 milliárd forintba került, a kiállítás összköltsége pedig további 17 milliárd forint volt. A megnyitó napján az ATV Kovács Zoltánt, a világkiállítás megrendezéséért felelős kormánybiztost kérdezte arról, hogyan fog megtérülni ez a befektetés. 

„A megtérülését lehet természetesen azonnali pénzbeli megtérülésben is mérni, én nem ezt javaslom” 

– jelentette ki a politikus, hozzátéve, hogy „nyilván a jegybevételek is fontos elemet játszanak, abban, hogy hírét viszik az egyébként is világhírű és mértékadó magyar vadgazdálkodási-, természetvédelmi- és környezetvédelmi gyakorlatnak és tapasztalatnak, ami itt létezik.” A Telex szerint a jegyárakat nézve nem valószínű, hogy a kiállítás vissza tudná termelni a belefektetett pénzt, ugyanis a felnőtt napijegy 2700, 1200 forint a diák, a családi jegy 6700 forintba kerül. Így ha mindenki a legdrágább jegyet váltaná meg, akkor is 6 millió vendégnek kellene jelen lenni. Kovács egyébként tavaly januárban azt mondta, egymillió érdeklődőt várnak. Semjén Zsolt korábban úgy nyilatkozott a rendezvényről, hogy ha csak tisztán gazdaságilag nézzük, akkor is egy nagyon jó befektetés, aminek évtizedekig fogjuk látni a hasznát.

(Kiemelt kép: Semjén Zsolt és Kovács Zoltán a 26. Fegyver, Horgászat, Vadászat (FeHoVa) kiállításon a megnyitó után a Hungexpo Budapesti Vásárközpontban 2019. február 7-én. Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd)