Unortodox megoldás: a BME gólyatáborából kitiltották az óvszert, hogy megelőzzék a szexet

A BME gólyatáborában feltették maguknak a tökéletes kérdést, majd meg is válaszolták: de sikerült?

2024. augusztus 16., 08:30

Szerző:

Szerdán kezdődött a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem (BME) Villamosmérnöki és Informatikai Karának gólyatábora a Fejér megyei Bodajkon, a szervezők még kezdés előtt, kedden egészen fura kérdéssel fordultak a frissen felvett hallgatókhoz: megtiltották, hogy gumióvszert vigyenek magukkal – szúrta ki a 444.

A posztból nem volt egyértelmű, hogy nem csak valami hülye viccről van-e szó, hiszen az óvszer a körömcsipesz mellé került a tiltólistán, ezért a portál megkérdezte a hallgatói képviseletet, mégis mire gondoltak. Az Egyetemi Hallgatói Képviselet elnökének válaszából aztán kiderült,
tényleg úgy képzelik, hogy ha a fiataloknál nincs óvszer, akkor szexelni sem fognak.

A 444-nek küldött válaszában Radácsi Kristóf EHK-elnök azt írta: „Valóban igaz, hogy a gumióvszer »a nem kívánt terhesség és a szexuális úton terjedő betegségek megelőzésében kulcsszerepet játszik», azonban a mi meglátásunk szerint a szexuális kontaktus elkerülése egy fokkal eredményesebben tölti be ugyanezt a szerepet. A gólyatáborok szervezői ezt a táborban hangsúlyozzák és fokozottan felhívják a gólyák figyelmét, hogy a tábor ideje alatt kerülendő a szexuális kontaktus.”

Hogy a szextilalom betartását a BME gólyatáborában pontosan miként ellenőrzik, az nem derült ki, de a szervezők azt írták, „minden gólya felhőtlen szórakozására kiemelt figyelmet fordítanak, továbbá egész nap számon tartják a gólyák közösségi aktivitását a szabályok betartása érdekében, még a szabadidőben is”. Radácsi úgy gondolja, hogy bár a szabályaik „szigorúbbak a megszokottnál, de biztosítani tudják azt, hogy minden gólya úgy távozzon a táborból, hogy értékteremtő, jó hangulatú, biztonságos kikapcsolódásban volt része”.

A gólyatábor szabályait az egyetem, a Hallgatói Képviselet és a biztonsági szolgálat alakította ki.

Nem ez volt az első eset, amivel a hírekbe került a BME gólyatábora

 

Tavaly nyáron 71-en kaptak ételméregezést a gólyatáborban. Mint kiderült: két szervezőnek ügyeleti ellátásra is szüksége volt, őket a siófoki kórházba szállították. Folyadékpótlást követően néhány órán belül ők is elhagyták az intézményt.

„A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Természettudományi Kar Hallgatói Képviselet kedden kezdődött balatonlellei gólyatáborában szerda éjjel jelentkeztek hasmenéses tünetek a résztvevők több, mint felénél. A táborban egészségügyi szakszemélyzet a kezdetektől folyamatosan, napi 24 órában jelen volt, akik a problémák jelentkezésekor az Országos Mentőszolgálat és a helyi körzeti orvos bevonásával kezelték a helyzetet. Az okok feltárása folyamatban van, z illetékes hatóságok vizsgálódnak. A tábort nem kellett feloszlatni, csütörtök délelőtti fél napos pihenő után a tábor programjai folytatódtak, és a tábor az eredetileg tervezett időben, pénteken ért véget, melyet követően a résztvevők rendben hazautaztak” – reagált a BME arra, hogy a gólyatáborban 71-en kaptak ételmérgezést.

(Kiemelt kép: bme.hu)