Vasárnap is több mint 17 000 ukrajnai menekült érkezett

Közülük 465 embernek állított ki a rendőrség ideiglenes tartózkodási engedélyt.

2022. augusztus 29., 07:43

Szerző:

Magyarország területére 2022. augusztus 28-án 0 óra és 24 óra között az ukrán-magyar határszakaszon 7055 fő lépett be – közölte az Országos Rendőr-főkapitányság az MTI-vel hétfő reggel. A román-magyar határszakaszon belépők közül 10112 fő nyilatkozott úgy, hogy Ukrajnából menekült.

A beléptetettek közül a rendőrség 465 embernek állított ki ideiglenes tartózkodásra jogosító igazolást, ami 30 napig érvényes. Ezen időtartamon belül kell felkeresniük az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság tartózkodási helyük szerint illetékes hivatalát a végleges okmányok beszerzése érdekében.

Az ukrajnai háború elől 2022. augusztus 28-án 545 ember, köztük 170 gyermek érkezett Budapestre vonattal.

Folyamatosan tartják a kapcsolatot az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság, az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság, a Magyar Államvasutak Zrt., a Budapesti Közlekedési Központ, a Fővárosi Önkormányzati Rendészeti Igazgatóság, Budapest Főváros Kormányhivatala, valamint a segélyszervezetek munkatársaival - olvasható a közleményben.

(Kiemelt kép: Ukrajnai menekült gyerekek egy magyar menekültszálláson 2022. május 5-én. Fotó: Kőhalmi Péter / AFP)

Magyarország gázellátása biztosított és az lesz a téli hónapok alatt is - mondta a Külgazdasági és Külügyminisztérium kétoldalú kapcsolatok fejlesztéséért felelős államtitkára az M1 aktuális csatorna kedd esti műsorában.

A parlament 151 igen, 12 nem szavazattal és 19 tartózkodás mellett fogadta el az európai uniós költségvetési források felhasználásának ellenőrzésével összefüggő egyes, a közfeladatot ellátó közérdekű vagyonkezelő alapítványokat, a Nemzeti Adó- és Vámhivatalt, valamint az Európai Csalásellenes Hivatal ellenőrzéseit érintő törvények módosítását.

Orbán Viktor miniszterelnök a Karmelita kolostorban fogadta Savkat Mirzijojevet, Üzbegisztán köztársasági elnökét, közölte az MTI-vel Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóirodát irányító helyettes államtitkár kedden.