06:50 - 09:00

JÖN: KeljfelJancsi

Fiala János műsora

Ujhelyi rémhírterjesztésért vonná felelősségre a kormányt

Az MSZP-s európai parlamenti képviselő szerint „úgy hülyeség, ahogy van" a hivatalos, „terheléses támadásra" hivatkozás abban az ügyben, hogy április végén lefagyott a Pfizer-oltásra szolgáló regisztrációs oldal.

2021. május 9., 17:53

Szerző:

„Terheléses támadás”: rémhírterjesztésért eljárás kezdeményezek a kormány ellen! – írta Ujhelyi István, az MSZP európai parlamenti képviselője a Facebookon. A Magyar Hang vette észre a politikus bejegyzését, melyben arról ír, hogy a kormány magyarázata az április végi Pfizer-akció kapcsán lefagyott jelentkezési oldalról „úgy hülyeség, ahogyan van”.

„Az általános iskolások is tökéletesen tisztában vannak vele, hogy nem ürgebőrbe bújt libsi-hackerek akadályozták a járványkezelés oszlopainak számító kormányzati regisztrációs oldalak működését, hanem a Fidesz volt annyira pancser, hogy nem készült fel kellően a tömeges érdeklődésre" – állapította meg az ellenzéki politikus.

„Ha ugyanis valóban „terheléses támadás” érte a kormányzat járványkezeléssel összefüggő informatikai rendszerét, az nem játék, az súlyos nemzetbiztonsági kérdés. Ha azonban csak saját pancserségüket akarták ezzel a hazugsággal leplezni, az viszont nem maradhat következmény nélkül" – fejtegette az ellenzéki politikus.

(Kiemelt kép: MTI/Kovács Attila)

18:45

A Tatabányai Törvényszék első fokon 12 év fegyházbüntetésre ítélt egy férfit, aki társaival egy betörés során egy gyermeket is megkínzott, hogy a szülőket rábírja értéktárgyaik átadására, közölte a Komárom-Esztergom megyei főügyész hétfőn az MTI-vel. Az ítélet nem jogerős, a vádlott és védője fellebbezett a döntés ellen.