Újabb vágányzárral bővül a MÁV repertoárja

A Biatorbágy és Szárliget közötti vasúti pálya felújítása miatt hétfőtől jelentősen módosul a vonatok közlekedési rendje a Budapest–Tatabánya–Győr–Hegyeshalom vonalon. A vágányzár első ütemében, szeptember 18-tól október 26-ig érvényes menetrendek már elérhetők az ELVIRA menetrendi keresőben és a MÁV applikációban

2023. szeptember 17., 11:11

Szerző:

A MÁV tájékoztató oldala szerint jelentős változások lépnek életbe hétfőtől a Budapest-Tatabánya-Győr-Hegyeshalom vonalon.  Az S10-es, S12-es és InterCity vonatok esetében a menetrendi kereső jelzi a pótlóbuszra való átszállás, illetve a vonatra való visszaszállás állomását is, továbbá a buszokra kattintva meg lehet tudni, hogy mely köztes állomásokon, megállóhelyeken állnak meg.


Lehetőség szerint már hétvégén érdemes előre megtervezniük az utazást figyelembe véve a hosszabb eljutási időket, szükség esetén az átszállások idejét, illetve azt, hogy a vonatokon, a pótlóbuszokon és a térségi menetrend szerinti buszjáratokon is a megszokottnál többen utaznak majd.


Azt javasolják az utasoknak, hogy az online utazástervezéshez még kizárólag a vasúttársaság fenti két menetrendi tervezőjét vegyék igénybe a hétvégén és a jövő hét elején.


A keresésnél az utasainknak a kiindulási és érkezési állomások beállításán kívül arra is figyelni kell, hogy az utazás napját (szeptember 18. és október 26. közötti dátum) is pontosan meg kell adni ahhoz, hogy a módosított menetrendnek alapján megfelelő vonatokat, pótlóbuszokat és átszállási helyeket jelezzen az ELVIRA vagy a MÁV app. Ha utasunk az utazás tervezett indulási vagy érkezési idejét is megadja, akkor szűkebb ajánlati listából könnyebben tud választani.


A szeptember 18-tól 28-ig érvényes menetrendi hirdetmény is elérhető már a felújítás weboldalán (www.mav.hu/egyesvonal), valamint a mavcsoport.hu vágányzári hírek menüpontjában az 1-es vonali menetrendek között.


Az állomásokra, megállóhelyekre a hétvégén folyamatosan telepítjük az irányítótáblákat, hirdetményeket, térképeket, és hétfőtől információs munkatársak segítik a tájékozódást.


Fontos, hogy a győri fővonalon utazók ne megszokásból utazzanak, hanem mindenképpen tájékozódjanak előre már a hétvégén – figyelmeztet a MÁV.

Ugyancsak pályakarbantartás miatt a Miskolc-Hidasnémeti vonalon szeptember 18-tól 27-ig a teljes útvonalon, valamennyi vonat helyett pótlóbusz közlekedik. A Miskolc-Tiszai pályaudvar-Kassa között közlekedő Hernád InterCity vonatok helyett Miskolc-Tiszai-Forró-Encs-Hidasnémeti-Kassa (Kosice Zeleznicná stanica) megállási helyekkel nemzetközi pótlóbusz viszi az utasokat.

(Kiemelt képünk: Képernyőfotó a MÁV vágányzári információs oldaláról. Vágányzári térképükön piros kiemelés jelöli azokat a vasútvonalakat, melyekhez érvénybe lépett időszakos menetrendváltozás kapcsolódik. Sárga vonallal jelölték azokat a vasútvonalakat, melyeken a közeljövőben időszakos menetrendváltozás lép érvénybe. Fotó: MÁV Csoport)