Újabb magyar politikus vállalta homoszexualitását

Coming outolt a polgármester. 

2022. november 23., 10:09

Szerző:

Újabb magyar politikus ismerte el a homoszexualitását – írja a Blikk. A Pozsonyhoz tartozó Pozsonypüspöki vezetője, Pék Zoltán négy évig töltötte be a polgármesteri tisztséget. Mikor leköszönt, a szlovákiai Pátria rádióban a riporter az egész országot sokkoló, homofób kettős gyilkosságról is kérdezte őt. A búcsúzó polgármester elmondta, hogy mivel ezt a bűncselekményt a gyűlölet szülte, őt különösen érzékenyen érintette, hiszen két ember életét követelte.

Pék is megélt nehéz napokat, már 2018-ban próbálták megfélemlíteni, amikor elindult a választáson. Akkor például a homoszexualitásán élcelődő szórólapokat terjesztettek róla. A leköszönő magyar polgármester a Blikknek azt mondta:

Világéletemben őszinte ember voltam, soha nem titkoltam, hogy meleg vagyok, a környezetem és a választók körében is köztudott volt. A tragikus pozsonyi események után úgy éreztem – bár nem ez volt a beszélgetés célja –, hogy ez az interjú a legjobb alkalom a kiállásra.  Magyar is vagyok, meleg ember is, az egész életemet kettős kisebbségben éltem, de a magyarságomat is mindig, minden környezetben felvállaltam”

Pék Zoltán szerint benne van a pakliban, hogy szexualitása miatt nyíltan támadni fogják majd. De nem foglalkozott a következményekkel, félni pedig nem hajlandó.

(Kiemelt kép: Pék Zoltán Facebook-oldala)

Az online szerencsejátékok egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek világszerte, így nem csoda, hogy hazánkban is egyre több ember figyelmét felkeltik az online kaszinó játékok, illetve a sportfogadási lehetőségek. Van azonban egy olyan dolog, amely jelenleg nem teljesen egyértelmű. Ez pedig nem más, mint hogy mennyire legálisan működnek hazánkban a sportfogadási, és az online kaszinó oldalak.

Sanna Marin egy korábbi nyilatkozatára reagált. Marin azt akarta tudni, hogy a finn NATO-csatlakozás jóváhagyásának a késleltetése összefüggésben van-e azzal, hogy az Európai Bizottság befagyasztaná a Magyarországnak járó 7,5 milliárd eurós uniós támogatást. 

Elkezdődött a megújuló Blaha Lujza tér műszaki átvételi eljárása kedden, az ellenőrzési folyamat során kisebb helyszíni munkák még történhetnek, ezt követően a ligetes-fás találkozóhelyként újjászülető teret még az idén birtokba vehetik az arra közlekedők, közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK).