Újabb halálos baleset történt Újpesten

Motorossal karambolozott egy személyautó a Váci úton, Újpesten.

2024. január 29., 21:03

Szerző:

Ismét halálos baleset történt Újpesten, a Tungsram környékén, a Kemény Zsigmond utcánál. Egy motoros egy személyautóval ütközött össze. A karambolban a kétkerekű jármű vezetője meghalt – számol be róla az Index.

A kiérkező mentők 45 percig küzdöttek a motoros életéért, de sajnos már nem tudták megmenteni. A helyszíni beszámoló alapján nem lehet megmondani még, ki követett el szabálytalanságot, felvetődött az osztott felelősség kérdése. A baleset miatt három sávon korlátozzák a forgalmat az érintett útszakaszon.

 

Egy héten belül a második halálos baleset ez Újpesten

Január 23-án négy személyautó és egy autóbusz ütközött össze a Rózsa utca Görgey Artúr utcai kereszteződéséhez közel, a tömegbaleset egyik vétlen sofőrje a helyszínen az életét vesztette, míg a balesetet okozó vétkes sofőr elmenekült.  Az egyik autó villanyoszlopnak csapódott, míg a másik két autó egy autóbusznak sodródott. A vétlen családapát a 14 éves lánya mellől kellett kiszabadítani az autóból.

A vétkes sofőrt a rendőrség nagy erőkkel kereste, és el is fogták a járművezetéstől való eltiltás hatálya alatt lévő férfit, aki beismerő vallomást tett. A Szigetszentmiklóson elfogott férfin rendőrök  kábítószer gyorstesztet alkalmaztak, ami THC-ra pozitív eredményt mutatott. 

A férfit ezt követően mintavételre előállították, majd halált okozó közúti baleset gondatlan okozása, segítségnyújtás elmulasztása, és járművezetés az eltiltás hatálya alatt bűncselekmények megalapozott gyanújával hallgatták ki.  A Blikknek a vétkes sofőr ügyvédje azt mondta, hogy a férfi

„Összeveszett az élettársával egy szakítás miatt, a konfliktus után pedig már a munkahelyén elkezdett alkoholt inni”

Biczó László ügyvéd védence hazafelé tartott, mikor a baleset történt. Nem volt bekötve, így nagy ütést kapott a fejére és elveszítette az eszméletét. „A részegsége és a baleset miatti sokkhatás, illetve a sérülései miatt a helyszínen nem volt magánál.”

Elmondása szerint M. Péter órákig céltalanul gyalogolt a városban, és csak később tudatosult benne, hogy mi történt. Az ügyvéd szerint a férfi vissza akart menni a helyszínre, de az emlékezetkiesése miatt nem talált vissza.

Ekkor még úgy gondolta, egy falnak ütközött, fel sem fogta, hogy mások is megsérülhettek. Később a hírekből értesült arról, hogy miatta meghalt valaki, ezért – állítása szerint – fel akarta adni magát.

A baleset okozását valóban elismerte, a segítségnyújtás elmulasztását azonban nem, hiszen nem volt magánál, így azt mondja, nem szándékosan nem segített.

Biczó László szerint védencében már végérvényesen tudatosult, hogy mit tett és megbánta a tettét. Bocsánatot akar kérni az elhunyt hozzátartozóitól, és azt mondta, szeretné jóvátenni a történteket.

„Mégis, hogyan tudná ezt jóvátenni?! Elhiszem, hogy sajnálja, de a bocsánatkérése nem hozza vissza a páromat”

– mondta az áldozat élettársa az ügyvéd szavaira reagálva.

(Kiemelt képünk forrása: ujpest.hu hivatalos Facebook oldala)

 

 

Ahogy a tetőzés elhagyta Budapestet, a védekezés fókusza a Duna főváros alatti szakaszára, délre helyeződött át – mondta az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) szóvivője az állami tévében az árvíz kapcsán.