Új szlogenje lett Pécsnek

A város közösségének bevonásával döntött a pécsi önkormányzat a város új szlogenjéről, amely a következő lesz: Pécs – Mediterrán szerelem – közölte a baranyai megyeszékhely önkormányzata kedden az MTI-vel.

2022. május 24., 19:16

Szerző:

A helyhatóság közleményében felidézték: még februárban hirdettek szlogenpályázatot. A beérkezett ötletekből egy szakmai zsűri választotta ki azt a három nyertes szlogent, amelyet azután online szavazásra bocsátottak.

A voksolás a napokban zárult le. A több mint kétezer szavazat mintegy hatvan százaléka a „Pécs - Mediterrán szerelem”, harmada a „Pécs - Évezredek pezsgése”, öt százaléka pedig a „Pécs - A megnyerő város” szlogenre érkezett.

Az önkormányzat tájékoztatása szerint a szavazás eredményeként a város arculatának megújítása is elindulhat, azt a helyiekkel közösen tervezik megvalósítani. 

(Kiemelt képünk: Pécs, 2021. augusztus 22. Potápi Árpád János nemzetpolitikáért felelős államtitkár beszédet mond a Pécs és a Dél-Dunántúl szerb megszállás alóli felszabadulásának 100. évfordulója alkalmából rendezett megemlékezésen Pécsen 2021. augusztus 22-én. Fotó: MTI/Kiss Dániel)