Új valóságot teremtett Ujhelyi István

Az MSZP politikusa felszólította a magyar kormányt, hogy szóljon rá az oroszokra.

2021. augusztus 23., 11:07

Szerző:

Szergej Lavrov Oroszország külügyminisztere munkalátogatást tesz Budapesten augusztus 24-én. Ujhelyi István pedig hétfői sajtótéjékoztatójában felszólította Magyarország Kormányát, hogy hassanak az oroszokra és fogadtassák el az orosz vakcinát az Európai Unióval.

Egyébként az orosz külügyminiszter, Szijjártó Péter meghívására érkezett, Ujhelyi István szerint mégpedig abból a célból, hogy szövetkezzenek az Európai Unió ellen. „Nyilván nem avatnak bele a részletekbe, hogy milyen sötét és az Európai Uniót gyengítő, közös műveletekben van benne Moszkva és Orbán Viktor kormánya.” – közölte Ujhelyi. 

Ujhelyi a Lavrovval való tárgyalás előtt a kormányhoz fordul, mert az MSZP-s politikus szerint, ez az a pillanat, amikor a Magyar Kormánynak esélye lehet arra, hogy meggyőzze orosz tárgyalópartnerét és rávegye, hogy gyorsítsák fel az orosz vakcina engedélyezését Európában is. Ezek szerint habár kis ország Magyarország, az oroszokra bármikor képes ráparancsolni és megoldani egy olyan folyamatot, ami egyébként már hosszú hónapok óta tart. 

Ujhelyi István továbbra is sérelmezi, hogy Magyarország keletről vásárolt oltóanyagot, mivel az állampolgárok nem tudnak külföldre utazni az orosz vakcinával. Az MSZP hiába figyelmeztette a Magyar Kormányt, hogy EU-s engedéllyel nem rendelkező vakcinát ne vásároljon, a kormány nem tett eleget ennek és most az emberek isszák meg a levét. „A kormány elfelejtette tájékoztatni az embereket, hogy nem utazhatnak majd az oltásukkal külföldre.”– állítja a politikus. 

 

 

(Kiemelt kép: Ujhelyi István, a Magyar Szocialista Párt (MSZP) képviselője az Európai Parlament strasbourgi épületében 2019. július 16-án. Fotó: Koszticsák Szilárd / MTI)

Magyar Péter úgy tűnik vitára szállhat az EP-listavezetőkkel, mégis lesz vita a köztévén. Erről Dobrev Klára számolt be egy bejegyzésében, mely szerint az MTVA megkezdte egy nyilvános vita megszervezését az EP-választáshoz kapcsolódóan.