Az sem baj, ha nincs útlevelük, új szabályokat hoztak a menekülteknek

Már nekik sem kell ideiglenes menekültgyűjtő-helyre menniük.

2022. március 8., 18:10

Szerző:

A rendőrség új eljárásrendet követ a hiányos okmányokkal Ukrajnából érkező menekülők ügyintézésében – közölte a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság kedden az MTI-vel.

Március 6-ától nem szükséges ideiglenes menekültgyűjtő-helyre menniük azoknak sem, akik útiokmány nélkül vagy hiányos okmányokkal érkeznek. A rendőrök beléptetés után még a határátkelőhelyeken ellátják az érkezőket ideiglenes tartózkodásra jogosító igazolással, amely 30 napig biztosít számukra jogszerű magyarországi tartózkodást. Az igazolással önállóan utazhatnak tovább magyarországi úti céljuknak megfelelően. Azt írták, gördülékeny a beléptetés és az ügyintézés a határon. A rendőrség továbbra is teljes kapacitással üzemelteti a közúti határátkelőhelyeket, hogy biztosítsa a folyamatos utasforgalmat.

(Menekültek az ukrán–magyar határ magyar oldalán Tiszabecsnél, 2022. Február 24-én. Fotó: Dimény András / 168.hu)

Ujhelyi István szerint Orbán Viktor aláírta az Európai Tanács (EiT) csúcstalálkozót lezáró dokumentumot, ami szembe megy a Fidesz-KDNP azon határozatával, amit el akarnak fogadtatni az EU jövőjéről szóló konferenciasorozat kapcsán.