Kiderült, ki lehet az új egészségügyi államtitkár

Az Országos Kórházi Főigazgatóság Alap- és szakellátásért felelős főigazgató-helyettese lehet nemsokára az egészségügyért felelős államtitkár.

2022. május 21., 08:43

Szerző:

A 43 éves, orvos végzettségű szakember az államigazgatásban is gyakorlatot szerzett korábban. 2012 és 2015 között a Gyógyszerészeti és Egészségügyi Minőség- és Szervezetfejlesztési Intézetben (GYEMSZI) egészségügyi szakreferensként, majd az intézmény jogutódjánál, az Állami Egészségügyi Ellátó Központnál (ÁEEK) orvosszakmai tanácsadóként és megbízott térségi igazgatójaként tevékenykedett. Az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) egészségpolitikai főosztályvezetője volt 2017 és 2019 között – írja az Index

Takács Péter egy évig vezette az Észak-Közép-budai Centrum, Új Szent János Kórház és Szakrendelőt megbízott főigazgatóként. Az intézménynek korábban, 2015-2017 között finanszírozási osztályvezetője és járóbeteg-ellátási igazgatója is volt.

(Takács Péter, a Szent János Kórház főigazgatója beszédet mond 2020. április 29-én a Budai Egészségközpontban. Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt)