Ugyanabban az időpontban ment szavazni Kocsis Máté és Győri Péter, de még csak nem is köszöntek egymásnak

2018. július 8., 12:59

Szerző:

A hvg.hu fotósa kapta lencsevégre, hogy a távozó fideszes polgármester, Kocsis Máté ugyanabban az időpontban jelent meg az urnák előtt a józsefvárosi időközi polgármester választáson, mint az utódjának szánt Sára Botond fő ellenzéki riválisa, Győri Péter. Bár összefutottak a szavazóhelyiség előtt a Horánszky utcában, még csak nem is köszöntek egymásnak – számolt be a találkozóról a portál munkatársa. A képekért ide kattintsanak.

Fotó: Merész Márton

Az időközi polgármester-választást azért kellett kiírni, mert az április 8-i parlamenti választásokon országgyűlési képviselővé avanzsáló Kocsis Máténak összeférhetetlenség miatt le kellett mondania a polgármesteri tisztségről. A Fidesz helyette jelölte Sára Botond jelenlegi alpolgármestert, a civilek és pedig a Menhely alapítvány elnökét, Győri Pétert, aki mögé aztán a demokratikus ellenzék is beállt.

A kampányban Kocsis Máté azzal vádolta meg Győri Pétert, hogy „a drogosok” számára vonzó programokat hozna Józsefvárosba, és „hajléktalantanyává” változtatná a városrészt. erre válaszul Győri Péter arra hívta fel a figyelmet, hogy a megválasztása esetén egy év alatt csökkenteni fogja a hajléktalanságot a Józsefvárosban.

Az időközi polgármester-választást meglehetősen gyér érdeklődés mellett tartják, hátteréről ebben a cikkünkben írtunk részletesen.

10:47

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) 12 millió forint bírságot szabott ki a Mészáros Lőrinc tulajdonában álló MKB Bankra, egyebek közt az ügyfeleknek nyújtott befektetési tanácsadás gyakorlatához, egyes értékpapírok nyilvántartásához, a bennfentes kereskedelem lehetőségét megakadályozó szűrőrendszerhez kötődő hiányosságok miatt. A feltárt problémák nem veszélyeztetik a hitelintézet megbízható működését, az MNB közleménye szerint. 

10:11

A kormány döntése alapján a diákhitelekre is kiterjesztik a kamatstopot; a Diákhitel1 változatlanul 4,99 százalékos kamattal lesz elérhető 2023 januárjától, a Képzési hitelt és a Diákhitel2-t pedig továbbra is kamatmentesen vehetik fel a felsőoktatásban tanulók, jelentette be Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszter.

09:16

Lakástűzben meghalt egy ember hétfő éjszaka a Jász-Nagykun-Szolnok megyei Kőteleken – közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivője kedden az MTI-vel.