Videót osztott meg a katasztrófavédelem a Szent Imre kórházban kitört tűzről

Többeket füstmérgezés gyanújával vittek kórházba.

2022. január 23., 13:33

Szerző:

Vasárnap reggel tűz ütött ki a XI. kerületben, a Tétényi úti Szent Imre Kórházban.

A katasztrófavédelem tájékoztatása szerint a lángok az egyik földszinti helyiségben, egy detoxikálóhelyiségben kezdődött a tűz. A fővárosi tűzoltók nagy erőkkel érkeztek a helyszínre: több mint hetven tűzoltóval és tizennyolc tűzoltó gépjárművel. A tűz mintegy ötven négyzetméteren égett a földszinti helyiségben, de a lángok és a hőterhelés mintegy száz négyzetméteren rongálták meg az épületet.

A tüzet a fővárosi tűzoltók három vízsugárral oltották el, ezzel párhuzamosan pedig az A épület füst miatt veszélyeztetett kórtermeiből 56 beteg biztonságos helyre szállításában segítettek. A Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság hatósági eljárás keretében vizsgálja a tűz keletkezésének körülményeit. 

Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat (OMSZ) szóvivője közölte, hogy a tűzesetnek halálos áldozat is volt, egy fiatal nő, aki súlyos égési sérülések miatt vesztette életét. Hozzátette: a helyszínre hét mentőegység érkezett, a páciensek közül további két férfit és egy nőt füstmérgezés gyanújával egy másik kórház toxikológiai osztályára vittek, írja az Index.

(Kiemelt kép: Tűzoltók a fővárosi XI. kerületi Szent Imre kórházban, ahol tűz ütött ki 2022. január 23-án reggel. A lángok a kórház egyik többszintes épületének földszintjén, egy detoxikáló helyiségben csaptak fel. A tüzet eloltották, megakadályozva a lángok továbbterjedését. Az épületből 56 beteget kellett áthelyezni. Fotó: MTI/Mihádák Zoltán)

Orbán Viktor miniszterelnök szombaton Szerbiába utazott, ahol Aleksandar Vucsics szerb államfővel közösen megnyitja a 89. Újvidéki Nemzetközi Mezőgazdasági Vásárt.