Tűz miatt házakat kellett kiüríteni Nyírbátorban

Öt-hat hektáron gyulladt ki a száraz fű, a bozótos és a szemét hétfő délután Nyírbátorban, a tűz miatt negyven embernek kellett ideiglenesen elhagynia otthonát – közölte a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság a honlapján.

2022. június 20., 16:21

Szerző:

A közlemény szerint a lángok a Táncsics utcánál csaptak fel. Mivel a tűz egy másik utca lakóházait veszélyezteti, a nyírbátori hivatásos tűzoltók negyven embernek segítettek abban, hogy ideiglenesen elhagyja az otthonát.

A helyszínre a mátészalkai, a nyíregyházi és a baktalórántházi tűzoltóegységeket, valamint a megyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálatot is riasztották.

(Kiemelt képünk illusztráció. Fotó: Shutterstock)

Az Országos Mentőszolgálatnál (OMSZ) is érvényben van a Molnál múlt pénteken bevezetett üzemanyagvásárlási korlátozás – válaszolta kérdésünkre a szolgálat. Az után kerestük meg az OMSZ-t, hogy Kunetz Zsombor egészségügyi szakértő azt írta a Facebook-oldalán, az 50 literes tankolási limit kevés a nagy üzemanyagtartályú és sokat fogyasztó mentőkocsikhoz, a napi többszöri tankolás pedig lassíthatja az amúgy is hatékonysági problémákkal küzdő mentőszolgálatot.

Papírból készült szívószálat hívott vissza a forgalomból a Metro Kereskedelmi Kft. – olvasható a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) honlapján csütörtökön közzétett felhívásban.