Tragédia: a lángok emésztették fel egy festőművész életművét Maglódon

Babos László házában akkor ütött ki a tűz, amikor eutószerelés közben szikrát kaptak a gázpalackok, mesterlövészeknek kellett beavatkozni a tűzoltók mellett.

2022. november 6., 07:17

Szerző:

Egy élet munkája veszett oda, amikor súlyos lakástűz ütött ki Babos László festőművész házában Maglódon, írja az RTL.hu. A művész elmondta, az autóját szerelte a garázsban, amikor egy kóbor szikra lángra lobbantotta a PB-gázpalackok környezetét. 

Autószerelés közben hidegindítóval fújt a motortérbe, és az kezdett el először égni.

„ráborított egy szőnyeget, onnantól elterjedt a láng” – mondta el Babos Bertalan, a művész fia arról, apja hogy próbálta megakadályozni a tüzet.

Később az égő autót is megpróbálta kitolni a garázsból, de erre sem volt már ereje.

A tüzet már nem igazán sikerült megfékezni azelőtt, hogy a teljes ház leégett volna. A hatóságok kiérkezésekor már a tető is leégett, Az egész környéket lezárták, és 100 méteres körzetben mindenkit kitelepítettek. A garázsban található ipari gázpalackokat végül mesterlövészek lőtték szét, így nem robbantak be.

A festő munkái közül a tűzben szinte minden megsemmisült, csupán néhány rajz és grafika darabja maradt meg. Sőt, Babos László eszközeit is elnyelte a tűz, így munkába állni sem tud, nyugdíja nem elég ezek pótlására. 

(Kiemelt kép: Képkivágás az RTL.hu videójából)

Az online szerencsejátékok egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek világszerte, így nem csoda, hogy hazánkban is egyre több ember figyelmét felkeltik az online kaszinó játékok, illetve a sportfogadási lehetőségek. Van azonban egy olyan dolog, amely jelenleg nem teljesen egyértelmű. Ez pedig nem más, mint hogy mennyire legálisan működnek hazánkban a sportfogadási, és az online kaszinó oldalak.

Sanna Marin egy korábbi nyilatkozatára reagált. Marin azt akarta tudni, hogy a finn NATO-csatlakozás jóváhagyásának a késleltetése összefüggésben van-e azzal, hogy az Európai Bizottság befagyasztaná a Magyarországnak járó 7,5 milliárd eurós uniós támogatást. 

Elkezdődött a megújuló Blaha Lujza tér műszaki átvételi eljárása kedden, az ellenőrzési folyamat során kisebb helyszíni munkák még történhetnek, ezt követően a ligetes-fás találkozóhelyként újjászülető teret még az idén birtokba vehetik az arra közlekedők, közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK).