Túl sok a rossz hír az egészségügyről, ezért a kormány rendelt jókat a kórházi vezetőktől

2018. február 3., 09:22

Szerző:

Központi utasításra heti két pozitív kicsengésű médiamegjelenést kell prezentálniuk kórházukról az igazgatóknak – értesült a Népszava.

Túl sok a rossz hír a magyar egészségügyi ellátásról...(képünk illusztráció)
Fotó: Unsplash

A lap információi szerint a feladat az, hogy hetente két, róluk szóló, médiában megjelent pozitív hírt kell küldeniük a központba. Ha ez elmaradna, figyelmeztetést kapnak a kórházfenntartó hivatalból.

A Népszava szerint az ötlet nem a szakállamtitkárság vezetőitől származik, ugyanis ott még nem tudják, mire fogják ezeket a gyűjtéseket felhasználni.

A lap úgy tudja, van olyan intézmény, ahol sajtófigyelést is megrendeltek, az egyik kórház például a kormányközeli, Nézőpont csoporthoz tartozó Médianézőt bízta meg a hírek gyűjtésével.

A Népszava által felhívott intézményvezetők elismerték, hogy van ilyen feladat, de nyilatkozni egyikük sem akart.

 

Hiba, hogy az Európai Bizottság azt erőlteti, hogy a miniszterelnökök tűzzék napirendre Ukrajna EU-csatlakozását, mert az nincs előkészítve. Az azonnali csatlakozás helyett először öt-tízéves időtávra stratégiai partnerségi megállapodást kellene kötni Ukrajnával – jelentette ki a miniszterelnök pénteken a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában.

Lezárták a Normafát, mert az ónos eső következtében a fákra rakódott jég az éjszaka megvastagodott, ágak és tenyérnyi jégdarabok szakadnak le, kisebb fák kidőlése is várható – tudatta a XII. kerületi önkormányzat péntek reggel.