Túl sok a rossz hír az egészségügyről, ezért a kormány rendelt jókat a kórházi vezetőktől

2018. február 3., 09:22

Szerző:

Központi utasításra heti két pozitív kicsengésű médiamegjelenést kell prezentálniuk kórházukról az igazgatóknak – értesült a Népszava.

Túl sok a rossz hír a magyar egészségügyi ellátásról...(képünk illusztráció)
Fotó: Unsplash

A lap információi szerint a feladat az, hogy hetente két, róluk szóló, médiában megjelent pozitív hírt kell küldeniük a központba. Ha ez elmaradna, figyelmeztetést kapnak a kórházfenntartó hivatalból.

A Népszava szerint az ötlet nem a szakállamtitkárság vezetőitől származik, ugyanis ott még nem tudják, mire fogják ezeket a gyűjtéseket felhasználni.

A lap úgy tudja, van olyan intézmény, ahol sajtófigyelést is megrendeltek, az egyik kórház például a kormányközeli, Nézőpont csoporthoz tartozó Médianézőt bízta meg a hírek gyűjtésével.

A Népszava által felhívott intézményvezetők elismerték, hogy van ilyen feladat, de nyilatkozni egyikük sem akart.

 

Elgázolt egy embert a Balaton InterCity Háros állomáson vasárnap délelőtt, aki a helyszínen életét vesztette. Emiatt több vonat menetrendje módosul – tájékoztat a Mávinform közleménye.

A kormány számára kiemelt fontosságú a gondoskodás a nyugdíjasokról, az idősek biztonságáról – hangsúlyozta a kiemelt társadalmi ügyekért felelős miniszterelnöki biztos a Facebook-oldalára feltöltött videós bejegyzésben vasárnap.

 

Figyelmeztető előrejelzést adott ki a meteorológiai szolgálat Magyarország területére vasárnap éjfélig.