Továbbra is nagyon magas a részvétel az előválasztáson

Eredmények vasárnap lesznek.

2021. október 14., 08:20

Szerző:

Közel 86 ezren vettek részt szerdán az előválasztáson, és továbbra is nagyon magas a részvételi kedv, de a keddi rekordtól elmaradnak a szerdai számok, írja Facebook-oldalán az Előválasztás 2021. A nap pontos adatai az alábbiak szerint alakultak:

 

Sátorban megjelent: 66.938 fő, interneten keresztül adta le szavazatát: 18.770 fő.

Összesen tehát 85.708 polgár voksolt szerdán arra, hogy Dobrev Klára vagy Márki-Zay Péter legyen a 2022 után kezdődő új korszak miniszterelnöke. Ez az eddigi harmadik legmagasabb részvételi adat az országos előválasztás történetében. Az összesített részvétel négy nap után 345.881 fő.

Az új szavazók száma is tovább nőtt. Már több mint 94 ezer olyan szavazó vett részt a második fordulóban, aki az elsőben még nem. Az első fordulóhoz képest könnyebbé vált a részvétel azzal, hogy megszűnt a választókerületi illetékesség, így az ország összes szavazópontján tudnak érvényesen szavazni a választásra jogosultak. Az előválasztás két fordulójában összesen tehát már 727 ezer ember vett részt.

 Mint írtuk, az ellenzéki előválasztás második fordulója szombat estig tart. Másnap a szavazatokat megyénként, Budapesten pedig választókerületenként fogják összeszámolni a számlálóbiztosok – mondta a 168-nak Magyar György. A Civil Választási Bizottság elnöke azt is hozzátette: az eredmények bejelentése is ebben a rendben zajlik majd: az Országos Előválasztási Bizottság tagjai minimum óránként egy megye és egy budapesti választókerület eredményeit fogják bejelenteni az Előválasztás 2021 Facebook-oldalon úgy, ahogy ezt az egyéni jelöltekkel tették.

(Kiemelt kép: Előválasztás 2021 Facebook-oldala)