Vasárnap éjjelre kiderül, ki lesz Orbán kihívója jövőre

Folyamatosan lesznek eredmények.

2021. október 13., 18:07

Szerző:

Az ellenzéki előválasztás második fordulója szombat estig tart. Másnap a szavazatokat megyénként, Budapesten pedig választókerületenként fogják összeszámolni a számlálóbiztosok – mondta a 168-nak Magyar György. A Civil Választási Bizottság elnöke azt is hozzátette: az eredmények bejelentése is ebben a rendben zajlik majd: az Országos Előválasztási Bizottság tagjai minimum óránként egy megye és egy budapesti választókerület eredményeit fogják bejelenteni az Előválasztás 2021 Facebook-oldalon úgy, ahogy ezt az egyéni jelöltekkel tették.

Mint mondta, az első bejelentés várhatóan dél és egy óra között lesz. A videós bejelentés után szöveges formában is közzéteszik az eredményeket az előválasztás honlapján és Facebook-oldalán. A végeredményt várhatóan vasárnap késő éjjel fogják közölni egy sajtótájékoztatón.

Az előválasztás második fordulója az eredetileg tervezettnél hat nappal később, múlt vasárnap kezdődött el, és hét napon át tart, szombat este nyolc óráig. A szavazatokat személyesen az országban bárhol, vagy az erre kifejlesztett internetes felületen keresztül lehet leadni. Ketten maradtak versenyben, vasárnapra pedig eldől, hogy Dobrev Klára vagy Márki-Zay Péter lesz az ellenzék listavezetője a 2022-es országgyűlési választáson.

 

(Kiemelt képünk: Miniszterelnök-jelölti vita, RTL. 2021. 10. 13. Fotó: Bielik István / 168)