Tóth Csaba: 800 önkormányzati lakást érint Zuglóban a kényszereladás

Az MSZP-s zuglói országgyűlési képviselő szerint leginkább olyan lakásokról van szó, amelyek állapota leromlott, a lakók pedig nem engedhetnek meg maguknak egy felújítást.

2021. május 18., 10:25

Szerző:

Az önkormányzati lakások elidegenítéséről szóló javaslat nagy valószínűséggel át fog menni, ez pedig nagyjából 800 lakást érint Zuglóban – mondta Tóth Csaba, Zugló MSZP-s országgyűlési képviselője a 168 oldalán futó KeljfelJancsi című műsorában.

Tóth Csaba elmondta, a hétfői gazdasági bizottsági ülésen nem tudott részt venni, ahol az önkormányzati lakásállomány jóval áron alul történő kiárusításáról vitáztak a tagok, azonban Szakács László frakciótársa helyettesítette őt, akivel egyeztették az álláspontjukat. A bérlakások zöme Tóth Csaba szerint olyan épületekben található, amelyek műszaki állapota jelentősen leromlott. A zuglói országgyűlési képviselő hozzátette: az önkormányzat évek óta százmilliókat költ a lakások karbantartásra, felújításra, azonban a most emlegetett ingatlanok felújítására már nem igazán jutott pénz. „Ha nagy nehezen ki tudják majd fizetni kedvezményes kölcsönből az ingatlan árát, ezeknek az embereknek nem lesz pénze a ház felújítására” – mondta.

Tóth Csaba szerint a javaslat véghezvitele városképileg is borzasztó problémákat okozna, ugyanis vannak olyan házak, amelyeket gazdaságilag jobban megérné elbontani. Olyan tulajdonosokhoz kerülnek ezek a lakások sok esetben, akik még a pár ezer forintos szociális bérleti díjat sem tudták fizetni – mondta a képviselő. Két ember tartózkodott tegnap a gazdasági ülésen, azonban távolléte miatt ezeket a képviselőket Tóth Csaba nem tudta megnevezni, bár hozzátette: Bánki Erik, a bizottság elnöke szerint lehetnek még módosítások. A tegnapi szavazás csak arról szólt, hogy a kormányzati többség, hogy tárgysorozatba veszi a javaslatot, amelyhez parlamenti vita során lehet majd módosító javaslatokat benyújtani. 

Tóth Csaba már korábban elmondta, hogy az MSZP miniszterelnök-jelöltjének bemutatása után válhat maga is hivatalos jelöltté. Karácsony jelöltségét a hétvégén bejelentették, azonban Tóthot még nem. Elmondta, július 26-ig van erre idejük, ugyanis ekkor zárul le a jelöltállítási időszak. A Hadházy Ákosról Zuglóban terjedő, őt személyében támadó szórólapok kapcsán Tóth Csaba úgy nyilatkozott: nem foglalkozik a képviselőjelölttel, és egyébként sem találja lejáratónak az azon megjelenő dehonesztáló kifejezéseket.

Zugló országgyűlési képviselője a múlt héten a Partizánnak adott többórás életinterjút, amelyben fiatalkoráról, üzleti sikereiről, valamint politikai karrierjéről is szó esett. Előkerült a Vas megyei MSZP-s tagbeléptetési botrány is, valamint Sápi Attila eltűnése is. Tóth Csaba ezek kapcsán elmondta, sokan vádolták őt meg nem történt eseményekkel, amelyekre bizonyítékot nem tudtak bemutatni az elmúlt évtizedekben. Fiala szerint befolyásolhatja a választókat azok a kérdések, amelyeket Gulyás Márton feltett az adás során – ezzel Tóth Csaba is egyetértett. 

A zuglói képviselő szerint az interjú során feltett számos kérdést lejáratásként élt meg, majd bejelentette: többet nem menne el a műsorba, ugyanis véleménye szerint negatívan voltak elfogultak vele szemben. Tóth Csaba megjegyezte: többen is azzal hívták fel, hogy jól tette, hogy beleállt a kemény kérdésekbe. A zuglói képviselő szerint nem az ország lakosságának véleménye fontos igazán számára, ugyanis zuglói képviselőként az a fontos számára, hogy a zuglói lakók véleménye továbbra is pozitív maradjon a cselekedetei alapján.

(Kiemelt kép: MTI | Kovács Tamás)

 

Tegnap 19:41

Magyar Péter, a Tisza Párt alelnöke és EP-listavezetője közzétette annak a szavazásnak a végeredményét, amelyen eldőlt, hogy kik és milyen sorrendben szerepelnek majd a párt listáján.

Tegnap 17:55

Tegyünk világos vállalást: amíg nemzeti kormány áll az ország élén, Magyarország nem lép be az orosz-ukrán háborúba senkinek az oldalán. De ha nem a Fidesz és a KDNP, ha nem a nemzeti erők kezében lenne a kormány, Magyarország már nyakig benne lenne a háborúban - közölte Orbán Viktor miniszterelnök pénteken, a Fidesz-KDNP európai parlamenti választási kampányindító rendezvényén a Millenárison.

Tegnap 15:25

Sikeres megállapodást követően adásvételi szerződést írt alá a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó Talentis Group Zrt., amelynek értelmében a zárási feltételek sikeres teljesülése esetén 100 százalékos tulajdonosa lesz Magyarország piacvezető kiskereskedelmi babaáruházláncának, a Brendon Holding Kft.-nek - közölte a Mészáros Csoport pénteken.