Tóth Csaba: 15 év munkáját nem adom át csak úgy másnak

Zugló MSZP-s országgyűlési képviselője szerint Hadházy Ákos csak belecsöppent a zuglói közéletbe, hogy beleszóljon egy biztos ellenzéki győzelembe. 

2021. február 24., 10:08

Szerző:

Zugló MSZP-s országgyűlési képviselője nem tartja lehetetlennek, hogy a Hadházy Ákossal szemben kialakult konfliktusa akár hetekig, hónapokig is terítéken lesz az előválasztási kampányban. Tóth Csaba a Keljfeljancsi című műsorunkban megjegyezte: sokan félnek az ellenzéki oldalon, hogy a kettejük vitája az egész előválasztást beárnyékolja. 

Tóth Csaba szerint Hadházy a kákán is csomót keres, és olyan – szerinte kétes hátterű – helyi szövetségesei vannak, akik folyamatosan ellátják információkkal. Kiemelte: amennyiben Hadházy Ákos tisztában lenne a korábbi zuglói vezetés hátterével, nem Fidesz-MSZP koalícióról beszélne, hanem belátná, hogy az ellenzéknek technikailag nem volt más választása, mint bizonyos kérdésekben a kormánypártokkal együtt szavazni. Véleménye szerint, ha Karácsony Gergely polgármesterként a kompromisszum helyett a Fidesz ellen háborút kezdett volna, a kerület fejlődése megállt volna. A parkolási botránnyal kapcsolatban elmondta: valóban voltak problémák a fővárosi parkolással, de nem Zuglóban, sőt, volt ahol a parkolóórák pénzét is ellopták, de azt sem Zuglóban. 

Tóth szerint – a Mandinerből idézett állításokkal szemben – nem egyszemélyben akarja irányítani a kerületet, neki az a dolga, hogy a választók érdekeit védje és együttműködjön a közgyűléssel. Megjegyezte: valóban voltak Karácsony Gergellyel nézeteltérései, de soha nem fenyegette meg őt, sem a családját, ahogy az egy, a 2019-es önkormányzati választási kampányban előkerült hangfelvételen hallható volt. A hangfelvétel szerinte manipulált, amely miatt többször is perre ment, és a tanúvallomásában Karácsony is megerősítette: nem mondott ilyet korábban. Tóth Csaba szerint Hadházy Ákos „szárnysegédje”, Várnai László ellen jelenleg is folyik emiatt egy rágalmazási per, amelyben néhány héten belül döntés várható. Fekete-Győr Andrást is feljelentette rágalmazás miatt, azonban a keresetét elutasították.

Tóth Csaba szerint ugyan a Momentum azzal kampányol, hogy új arcokat hoz a politikába, de ebbe szerinte nem fér bele Hadházy Ákos, a politikai múltja miatt. Arra a kérdésre, hogy miért osztotta meg Csengeri Mónika, Ludas fideszes polgármesterének Hadházy Ákost kioktató videóját, elmondta, fel szerette volna hívni a képviselő figyelmét, hogy ott keressen korrupciót, ahol van, ne pedig Zuglóban. Álláspontja szerint Hadházy Ákos nincs tisztában a helyiek érdekeivel, problémáival, csupán belecsöppent a kerület ügyeibe Szekszárdról, hogy egy biztos ellenzéki győzelembe beleszóljon. Tóth Csaba közölte: vállalná a vitát az előválasztási kampányban Hadházy Ákossal.

A teljes beszélgetés az alábbi linken tekinthető meg.

(Kiemelt kép: MTI Fotó: Kovács Tamás)