Törölték az interjút, amelyben a fideszes győri polgármester az egészségügyi átalakítást szidja

Dézsi Csaba András a Győr+ Rádiónak mondta, hogy „égbekiáltó baromság” az országos kórház-főigazgató egy mondata, és nem a rendőröknek kellett volna új szerződést írni az orvosoknak.

2021. március 12., 12:02

Szerző:

Már nem elérhető a Győr+ Rádió SoundCloud-oldalán az a rádióinterjú, amelyben Dézsi Csaba András polgármester egyrészt erősen bírálta az egészségügyi reformot, másrészt elárulta, hogy a kormány elvonásai eddig 18 milliárd forintot vettek ki a város kasszájából – írja az ugytudjuk.hu. Az adást március 5-e után törölhették, a lap úgy tudja, hogy nem csupán a felhőből, de a belső rendszerből is eltávolították.

Dézsi a Győr+ Reggeli rádióműsornak többek között azt mondta, szerintre nem helyes, hogy a rendőrök próbálják megmondani az orvosoknak, mi az egészséges életmód, mert szerinte ők valamivel többet tudnak erről. Nyíltan ki is mondta, hogy a Belügyminisztériumra gondol, amely kidolgozta az egészségügyi törvényt. Szerinte nem volt helyénvaló, hogy ezt rájuk bízták, „meg nem ártott volna, ha beszélnek orvosokkal is picit, de nem akarom őket bántani, mert nyilván mindenki annyit teljesít, amennyire képes, csak ne legyen rá büszke, ha keveset” – mondta.

Az adásról szóló cikk egyelőre még elérhető, kikerült viszont belőle az a rész, ahol Győr fideszes polgármestere úgy kommentálta Jenei Zoltán országos kórház-főigazgató megjegyzését, hogy az „égbekiáltó baromság”, illetve az a szakasz is, amikor arról beszélt, hogy nem a rendőröknek kellett volna új szerződést írni az orvosok számára.

(Kiemelt kép: MTI/Krizsán Csaba)

 

07:17

A Závecz közvélemény-kutatása szerint Magyar Péter pártjának EP-listája a kutatás első felében jelentősen megelőzött minden ellenzéki pártot a DK–MSZP–Párbeszéd kivételével, így a harmadik helyen szerepel a rangsorban. A teljes lakosság 11%-a, a biztos szavazók 14%-a voksolna rá.