Rongyosra kalapálta az ellenzéket Török Gábor: 2022-ben esélyük sem lesz nyerni, most az sem segítene rajtuk, ha nekik lejtene a pálya

2020. június 3., 10:43

Szerző:

Politikai szempontból a kormány leiskolázta az ellenzéki pártokat a járvány alatt, azok ugyanis semmi értékelhetőt nem tudtak felmutatni – jelentette ki Török Gábor az ATV Egyenes beszéd című műsorában. A politológus keményen nekiment az ellenzéknek, szerinte ugyan a Fidesznek nem fog nőni a támogatottsága a következő időszakban, a kérdés viszont mégsem az, hogy az ellenzék tudja-e növelni a táborát, inkább az, tud-e annyit veszíteni a Fidesz, ami az ellenzéknek kedvez.

A politológus abban sem biztos, hogy az ellenzék élni tudna a helyzettel, ha nekik lejtene a pálya.

Bár Török Gábor március végén még a kormányt bírálta, amiért az megpróbálta a Pesti úti idősotthonban történteket a főpolgármester nyakába varrni – kijelentette, minden, amit a kormány tesz, kármentés, hiszen „nem lehetnek olyan hülyék, hogy azt gondolják, a vírus egyetlen más idősotthonban sem fog megjelenni” –, és akár egy előrehozott választás is jól jött volna az ellenzéknek, az egészből mégis a Fidesz jött ki profin.

Az elmúlt 10 évben semmi olyat nem csinál a kormány, amiről ne tudná kimutatni, hogy működik. Az egész kormányzásuk közvéleménykutatásokon alapszik, és elképesztő profizmussal csinálják: ami nem működik, azt elengedik, ami meg megy, azt továbbviszik – magyarázta a politológus.

Ha ez így folytatódik tovább, az ellenzéknek semmi esélye nem lesz 2022-ben.

„Az emberek tudják, mit akar a kormány. Azt viszont nem, hogy mit akar az MSZP, a Jobbik, az LMP? Mintha nem lennének” – mondta Török, megjegyezve, a ciklus felénél vagyunk, és olyat még nem láttunk, ha félidőnél „ilyen népszerű egy kormány, elveszti a választást”.

Török azt ajánlja az ellenzéknek, nézzék meg, mit csinált 2008-ban, ellenzéki pártként a Fidesz: például volt üzenete, amire rezonáltak a választók. Az elemző szerint 2010 óta a közvéleménykutatások egy másik mutatóval haladnak együtt, ez pedig az emberek gazdasági érzetének mutatója. „Romló gazdasági környezetben a kormányok támogatottsága csökkenni szokott, a kormány narratívában ennek most elé ment. Az ellenzék viszont azt gondolja, hogy ölükbe hullik a hatalom” – mondta.

Az ellenzék nagyon-nagyon rossz helyzetben van Magyarországon – összegzett végül Török Gábor.

13:16

Olyan szabályokat akartak bevezetni a koreaiak által vezetett iváncsai akkumulátorgyárban, ami kiverte a biztosítékot a magyar munkavállalóknál. Nem mondják meg, mi az oka, ha rosszul lesznek a dolgozók a munkahelyükön, a szigorú biztonsági előírásokra viszont nagyon odafigyelnek, a telefonok kamerája le van takarva, amit a biztonsági szolgálat ellenőriz is. A Házon kívülnek az iváncsai akkumulátorgyár két dolgozója mesélt arról arc és név nélkül.

12:02

Magyarországon tavaly 115 ezer 65 évesnél idősebb magyar dolgozott a nyugdíj mellett. A legtöbben a feldolgozóiparban tevékenykedik, de a kereskedelemben és gépjárműjavításban is szép számmal dolgoznak az idősek.

Május 1-jén a délutáni órákban 24 Celsius-fok körüli csúcshőmérsékletre van kilátás. A hét második felében változékonyabbá válik az időjárás, többfelé kell élénk, erős szélre és esőre készülni, emellett kissé visszaesik a hőmérséklet is – derül ki a HungaroMet Zrt. előrejelzéséből, amelyet vasárnap juttattak el az MTI-hez.