Tópartra mennének a magyarok egy felmérés szerint

Idén is a belföldi nyaralás a sláger, a válaszadók egyötöde pedig egyáltalán nem is tervez nyaralást erre az évre.

2021. május 5., 18:04

Szerző:

A magyarok közel fele belföldi szállodában üdülne a koronavírus-korlátozások feloldása után, a hotelek által nyújtott élmények közül leginkább a svédasztalt, a teljeskörű kiszolgálást, valamint a szabadidős programokat és a szórakozási lehetőségeket várják a válaszadók – derült ki a Danubius Hotels és Opinio reprezentatív felméréséből.

A felmérés szerint az első idei nyaraláskor leginkább arra vágynak a választ adók, hogy megpihenjenek egy tóparton (48 százalék), felfedezzenek egy új várost (44 százalék), beüljenek egy étterembe (38 százalék), igénybe vegyenek egy wellness szolgáltatást (38 százalék), valamint együtt koccintsanak a barátokkal (31 százalék).

Tavaly minden tizedik megkérdezett a járványveszély miatt döntött úgy, hogy a külföldi pihenés helyett egy belföldi hotelt választ a kikapcsolódáshoz. A felmérés szerint jelenleg már a magyarok 43 százaléka tervezi, hogy magyarországi szállodában üdül a koronavírus-járvánnyal kapcsolatos korlátozások feloldása után.

A válaszadók döntő többsége, 83 százaléka elsősorban az interneten néz utána a szabadidős programoknak, de sokan spontán (42 százalék), vagy ismerősök ajánlásai alapján (31 százalék) választanak szabadidős tevékenységet.

Az idei nyaralást a magyarok 43 százaléka családdal, 31 százaléka párjával kettesben tervezi eltölteni. A megkérdezettek ötöde nem tervez nyaralást az idén.

(Kiemelt kép: Fiatalok fürdenek a Balatonban a Fidelitas XIV. nyári táborában Siófokon, a Hotel Ezüstpart előtt. Fotó: MTI | H. Szabó Sándor)

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok. A szél erős, olykor viharos lesz és többfelé lehet eső, zápor, akár zivatar - derül ki a HungaroMet Nonprofit Zrt. előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.

Nem sok jóval kecsegtet az időjárás: marad az április első felének megfelelő hőmérséklet és éjszakánként talajmenti, a fagyzugos helyeken gyenge fagyok veszélyeztetik a gyümölcstermést - írta a HungaroMet Zrt. csütörtöki agrometeorológiai elemzésében.