Tönkremehetnek a kiskereskedők ha marad a benzinár-stop

A GKI vezérigazgatója úgy gondolja, a kormány politikai okokból hosszabbít majd.

2022. február 7., 08:16

Szerző:

Hamarosan vége lehet az üzemanyagár-stopnak, amivel az autósok jól jártak ugyan, de a Magyar Ásványolaj Szövetség főtitkára szerint annak meghosszabbításával az üzemanyag-kiskereskedők tönkremennek. Az ATV-nek nyilatkozó szakember úgy látja, a következő hetekben folyamatos kőolajár-emelkedést fogunk tapasztalni, és nem lenne meglepő, ha ez rövid időn belül a lélektani határt, a 100 dollárt is elérné vagy meghaladná.

A GKI vezérigazgatója úgy gondolja, a kormány politikai okokból hosszabbít majd. 

November 15-én lépett életbe a benzinkutakon az árstop: a kormány a nem prémium benzin és a gázolaj literenkénti árát ekkor 480 forintos felső határral rögzítette. Ez azonban csak február 15-ig tart. A csütörtöki kormányinfón Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszterszerint arra az ATV arra a kérdésére, hogy tervezik-e meghosszabbítani az árstopot, így válaszolt: „Február 15-ig fog a kormány erről dönteni.”

„Amikor befagyasztották, akkor 506-510 forint körül az üzemanyagár. Ebből következően körülbelül most  520 forint körüli üzemanyagár lenne” 

– nyilatkozta az ATV-nek Molnár László a GKI vezérigazgatója.

(Kiemelt képünk illusztráció. Fotó: Kyle Bushnell / Unsplash)

2023. március 25., 13:38

A Buda környéki régióban a meglévő közlekedési lehetőségek fejlesztése és az újak teremtése is fontos – jelentette ki Menczer Tamás, a térség fideszes országgyűlési képviselője szombaton Budakeszin, a dél-budai agglomerációs elektromos autóbuszok beszerzése és a töltőinfrastruktúra kiépítésének lezárása alkalmából tartott sajtótájékoztatón.