A momentumos Tompos Márton felolvasta a 13 kirúgott tanár nevét a közmédiában

Szerda reggel az M1 élő adásában a Momentum rakcióvezető-helyettese, Tompos Márton kockás ingben és „Tanár nélkül nincs jövő!” feliratú pólóban ült be a stúdióba, a műsorban pedig felolvasta a 13, polgári engedetlenség miatt kirúgott tanár nevét.

2022. december 14., 12:49

Szerző:

Tompos Márton, a Momentum Mozgalom frakcióvezető-helyettese és szóvivője szerda reggel az M1 vendége volt, amelynek keretében felolvasta a 13, polgári engedetlenség miatt kirúgott tanár nevét.

Tompos a felsorolás mellett elmondta, hogy a tüntető tanároknak és diákoknak van kilenc pontja, amely szerint meg szeretnék reformálni az oktatást. Ebből négy pontot el is mondott. Hozzátette: a jelenlegi állapotok miatt Pintér Sándornak, valamint az egész kormánynak is le kellene mondania.

A politikus az erről szóló Facebook-posztjában kitért arra is, hogy szerinte addig nem állhatnak meg, amíg a tanárok és a diákok képviselőit meg nem hívják egy élő műsorba (az MTVA-ba, a szerk.).

(Kiemelt kép forrása: Facebook)

18:28

Balogh Péter, a Védelmi Innovációs Kutatóintézet Reziliencia Központjának vezetője volt a Jazzy rádió vendége, aki arról beszélt, hogyan kellene megvédenünk a személyes adatainkat az internetes bankolás vagy a telefonhasználat során. A kibertér is háborús hadszíntérré vált, és a kibertérben végrehajtott támadások a civil lakosság életére is nagy hatással vannak.

A Závecz közvélemény-kutatása szerint Magyar Péter pártjának EP-listája a kutatás első felében jelentősen megelőzött minden ellenzéki pártot a DK–MSZP–Párbeszéd kivételével, így a harmadik helyen szerepel a rangsorban. A teljes lakosság 11%-a, a biztos szavazók 14%-a voksolna rá.