Tiltakoznak a lakók, patkányok lephetik el a Tolna megyei Harcot

A szennyvíztisztítót a házakhoz nagyon közel építenék meg. 

2021. augusztus 15., 20:16

Szerző:

Bogarak és patkányok megjelenésétől félnek a Tolna megyei Harc településen, mert a tervek szerint a vezetés a faluban új szennyvíztelep megépítését tervezi. A helyiek szerint a szennyvízpályázat miatt egy földhivatali térképet is meghamisíthattak és a beruházástól néhány méterre lévő lakóingatlant nem tüntették fel a pályázatban. Így gyakorlatilag az egyik helyi lakos ablaka alá épülne a szennyvíztisztító, amit a törvény szigorúan tilt – írta az atv.hu

Az ATV Híradó azt közölte: az épület tőszomszédságában már elkezdték a tereprendezést, ott építenék meg ugyanis a település új gyökérzónás nyitott szennyvíztisztító telepét. A szomszéd telek tulajdonosa felháborítónak tartja az építkezést, hiszen, ha ez megvalósul, élhetetlen lesz az ingatlan és az értékéből is sokat veszít. „Szag, zajhatás, minden fertőzés, mindenféle legyek, bogarak, patkányok, mindennek a megjelenése nyilvánvaló lenne itt” – nyilatkozott a falu egyik lakója.

A polgármester az aggódó tulajdonosokat levélben próbálta nyugtatni. Ebben azt ígérte nekik, hogy nem a lakások közvetlen közelében, hanem ötven méterre a telekhatártól valósul meg a beruházás. A lakók azonban állítják: amikor a település beadta a pályázatot, ingatlanukat letörölték a földhivatal térképéről, mintha az nem is létezne. A tulajdonosok megdöbbentek, szerintük ez teljesen szabálytalan.

„A következő napokban a miniszterhez fogok fordulni személyesen, hogy vizsgálatot indítson a konkrét ügyben, hogy miként kerültek olyan papírok a hatóság elé, amin az épületek nem látszanak, és mit kíván tenni, hogy ez a helyzet pillanatok alatt szűnjön meg, hogy ez az őrület Harc határában ne épülhessen meg”  – jelentette ki Harangozó Tamás, a terület országgyűlési képviselője.

 

(Kiemelt képünk illusztráció: Fotó: Shutterstock)

2022. október 3., 16:18

Az MVM Csoport és a Gazprom halasztott fizetésben állapodtak meg az előttünk álló téli időszakra – olvasható az MVM hétfői közleményében.