Tölgyessy Péter kifejtette miért vált leválthatóvá a Fidesz

Az alkotmányjogász arról is beszélt, hogyan valósult meg az ellenzéki egység. 

2021. december 5., 16:59

Szerző:

„A szavazóközönség ellenzéki része már annyira dühösen utálja a Fideszt, hogy számára teljesen mindegy, hogy kire, de azt szeretné, hogy cseréljék le a kormánypártot” – mondta Tölgyessy Péter a 444 podcastjában. 

Tölgyessy szerint az előválasztáson nem a pártok, hanem a szavazók teremtették meg az ellenzéki egységet. Az alkotmányjogász többek között azt is mondta, hogy az ellenzéki pártok ugyan gyengék, de az ellenzéki szavazók azt érzékeltették velük, hogyha nem fognak össze, és nem adnak reményt a változásra, akkor a „halál fiai”.  Tölgyessy szerint a választók nemes egyszerűséggel túl léptek a pártokon. 

„A Fidesz már nincs középen, újra kétblokkrendszer van Magyarországon. Vannak, akik rajonganak Orbán Viktorért, és vannak, akik szenvedélyesen gyűlölik”

– mondta Tölgyessy, aki szerint ez a kialakult helyzet teszi lehetővé az Orbán-kormány leváltását 2022-ben. 

(Kiemelt kép: Tölgyessy Péter. Fotó: Koszticsák Richárd/MTI)

Orbán Viktor miniszterelnök csütörtökön a Karmelita kolostorban kötetlen beszélgetésen fogadta a Mathias Corvinus Collegium (MCC) nemzetközi médiakonferenciájának külföldi előadóit, Orbán Balázs politikai igazgatóval, az MCC kuratóriumi elnökével közösen – tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.