Tojás után tejjel venne szavazatokat az Orbán család ügyvédje

2018. január 27., 12:49

Szerző:

Tejet osztott szombat délelőtt Budapesten, az erzsébetvárosi Garay téren Bajkai István, a Fidesz terézvárosi képviselőjelöltje, erzsébetvárosi alpolgármester – írja a 444 egy olvasói fotó nyomán.

Bajkai István a nemzet két szakértője, Nógrádi György és Georg Spöttle között
Fotó: Bajkai István Facebook-oldala

Bajkai István a Fidesz egyik alapítója és sokáig szürke eminenciása volt. Eddig Orbán család ügyvédjeként ismerték – Orbán Viktor és a miniszterelnök lánya, Orbán Ráhel jogi képviseletét látta el, de az Index kapott olyan helyreigazítási kérelmet is, amelyet Orbán Ráhel férje, Tiborcz István nevében ő küldött el –, nemrég azonban úgy döntött, hogy beszáll a nagypolitikába, és képviselőjelöltként méreti meg magát a VI.-VII. kerület nagy részét magában foglaló 5. számú választókerületben. Valószínűleg azt gondolhatja,a hogy szavazatot szerezni játszi könnyedséggel ételosztáson lehet, a szombati ugyanis már a második hasonló akciója volt. Decemberben a politikus arról vált hírhedtté, hogy egy terézvárosi önkormányzati ételosztáson a nevével felmatricázott dobozban adtak tojást a rászorulóknak. Állítása szerint ehhez a tojást a saját pénzéből vette, és ami azt illeti, van miből. Ügyvédi irodája, az SBGK – amelynek ő a résztulajdonosa és elnökségi tagja – egymás után nyeri a milliárdos tanácsadói megbízásokat. Ezek többnyire közbeszerzési pályázatok átvizsgálásáról és szakértői vélemény kialakításáról szólnak. Az SBGK egy konzorcium tagjaként több mint 12 milliárd forint értékű megbízást nyert el így. 

Aki ma tejet akart, a Garay téren lakcímkártyát kellett felmutatnia érte. A 444 olvasója beszélt az ételosztást végzőkkel, akiktől megtudta, hogy önkormányzati alkalmazottak, de szabadnapjuk van, és azt csinálnak, amit akarnak.