Többfelé havazott az év első napján

Kifehéredett Dobogó és a Mátra magasabban fekvő részei is, de maradandó hóra nem kell számítani.

2024. január 1., 20:11

Szerző:

Az új év első napján átmenetileg hidegebb légtömegek kúsztak fölénk a magasban, amely lehetővé tette, hogy a magasabban fekvő helyeken eső helyett  hulljon. Az Időkép azt írta, hogy újra kifehéredett Dobogókő, Nagy-Hideg-hegy, valamit a Mátra magasabb pontja: Mátraszentistván és Kékestető is.

Azonban az ország nagy részén csak az esernyőkre volt szükség, a Dunántúlon néhol 10-15 mm eső esett. A csapadékmező lassan távozott kelet felé és a kora délutáni órákra a legtöbb helyen felszakadozott a felhőzet, az északi területeken sokfelé naposra váltott az idő. 

A volt OMSZ, mától HungaroMet előrejelzése szerint jelentős, maradandó havazásra nem számíthatunk a közeljövőben, a héten ugyanis 10-14 fok között alakulnak a napi maximumok országszerte.

(Kiemelt kép forrása: Dobogókői webkamera / Időkép)

 

 

Már 4 éve, hogy a kormány fenntartja a rendkívüli jogrendet, amivel felhatalmazást kapott arra, hogy olyan rendeleteket alkosson, amivel egyes törvények alkalmazását felfüggesztheti, törvényi rendelkezésektől eltérhet, valamint egyéb rendkívüli intézkedéseket hozhat.