Több százan tüntettek Győrben

Transzparensekkel, traktorokkal felszerelkezve érkeztek a tüntetők a győri városháza elé.

2022. szeptember 21., 06:23

Szerző:

Több százan tüntettek tegnap Győrben, mert attól tartanak, hogy akkumulátorgyárat építenének Győrszentiván közvetlen közelében – számol be az RTL Híradó. A győri közgyűlés kedden szavazta meg, hogy szükség esetén kisajátíthatnak 400 hektárnyi mezőgazdasági földet, amivel az ipari parkot bővítenék. A területet át is minősítenék, hogy ott akár veszélyes ipari létesítmények is épülhessenek, de azt a városvezetés nem erősítette meg, hogy akkumulátorgyárról tárgyalnának.

A ugytudjuk.hu, győri portál tudósítása szerint a demonstrációra traktorokkal és transzaprensekkel érkeztek a tüntetők, sok családot lehetett látni gyerekekkel a tömegben.

A tüntetés apropója az volt, hogy kiderült: Dézsi Csaba András polgármester már el is rendelte az érintett földek kisajátítását, jóval a lakossági egyeztetés előtt – erről hozott döntéseit a keddi közgyűlésen szentesíthetik a képviselők. A tüntetők arra kérik őket, hogy ezt ne tegyék meg. A területen a tervek szerint külömösen veszélyes és zavaró ipari övezetet hozna létre a kormány, de az önkormányzatnál mindenki azt állítja: nem tudják, mit települne ide – írja a helyi lap.

(Kiemelt képünk illusztráció. Fotó: Fotó: MTI/Krizsán Csaba)

2022. október 3., 16:18

Az MVM Csoport és a Gazprom halasztott fizetésben állapodtak meg az előttünk álló téli időszakra – olvasható az MVM hétfői közleményében.