Több órát késnek a vonatok a Budapest-Debrecen-Nyíregyháza-Záhony vonalon

Kora este arról tájékoztattak, hogy korlátozásokkal, de újraindult a vasúti közlekedés Hajdúszoboszló és Kaba között.

2021. október 20., 20:14

Szerző:

Többórás késések várhatók a Budapest-Debrecen-Nyíregyháza-Záhony vonalon felsővezeték-szakadás miatt – közölte a Mávinform szerda délután, írja az MTI. Kora este arról tájékoztattak, hogy korlátozásokkal, de újraindult a vasúti közlekedés Hajdúszoboszló és Kaba között.

Hajdúszoboszló állomásnál teherautó okozott vezetékszakadást a vasúti átjáróban. A menetrend szerinti közlekedés várhatóan csütörtök reggelre áll helyre. Kora esti közleményében a Mávinform azt írta: egy vágányon, korlátozásokkal újraindult a vasúti közlekedés Hajdúszoboszló és Kaba között.
A hajdúszoboszlói állomásról dízelmozdonyok segítik a vonatközlekedést, ott nincs áram a felsővezetékben. Bizonyos vonatok Püspökladány és Debrecen között egyesítve közlekednek. Emiatt továbbra is késésekre kell készülni – tették hozzá.

A Volánbusz menetrend szerint közlekedő járatain 17 órától elfogadják a vasúti menetjegyeket és bérleteket Püspökladány, Kaba, Hajdúszoboszló, Ebes és Debrecen között. A Budapest-Cegléd-Szolnok-Debrecen-Nyíregyháza útirányra megváltott vasúti menetjegyeket, pót- és helyjegyeket visszavonásig elfogadják a Budapest-Hatvan-Miskolc-Szerencs-Nyíregyháza útirányon is – közölte a Mávinform.

(Kiemelt képünk illusztráció:Százhalombatta, 2021. október 9. A MÁV Csoport egyik korszerű Stadler FLIRT személyszállító vonata megérkezik a nemrég teljesen felújított, korszerűsített százhalombattai vasútállomásra, miközben elhalad vasúti tartálykocsikból álló, továbbindulásra várakozó teherszállító szerelvény mellett. Fotó: Jászai Csaba / MTVA/Bizományosi)