Több mint százezer Pfizer-vakcina érkezik a napokban

Akik felgyógyultak a koronavírus-fertőzésből, és ezt igazolni is tudják, hat hónapig mentességet kapnak a karanténkötelezettség alól.

2021. február 16., 14:54

Szerző:

Kedden újabb vakcinaszállítmányok érkeznek Budapestre - jelentette be Galgóczi Anita, a Nemzeti Népegészségügyi Központ osztályvezetője az operatív törzs keddi sajtótájékoztatóján. A Kínából kedden délelőtt megérkező 550 ezer adag oltóanyaggal nem kezdenek el egyből oltani, a Nemzeti Népegészségügyi Központnak ugyanis előbb be kell vizsgálnia és jóvá kell hagynia annak használatát. Emellett az is kiderült, hogy a keddi és szerdai napon csaknem 103 ezer adag Pfizer-vakcina érkezik hazánkba.

Kiss Róbert rendőr alezredes elmondta, a külföldről hazatérőknek továbbra is karanténba kell vonulniuk, amelyből két negatív PCR-teszt birtokában kérhetik a mentesítést. Hozzátette: akik felgyógyultak a koronavírus-fertőzésből, és ezt igazolni is tudják, hat hónapig mentességben részesülnek a karanténkötelezettség alól. 

(Kiemelt kép: MTI | Balogh Zoltán)

Tegnap 18:28

Balogh Péter, a Védelmi Innovációs Kutatóintézet Reziliencia Központjának vezetője volt a Jazzy rádió vendége, aki arról beszélt, hogyan kellene megvédenünk a személyes adatainkat az internetes bankolás vagy a telefonhasználat során. A kibertér is háborús hadszíntérré vált, és a kibertérben végrehajtott támadások a civil lakosság életére is nagy hatással vannak.