Több mint 500 riasztást kaptak a tűzoltók viharkárok miatt

Még mindig lehetnek viharok.

2021. augusztus 1., 20:29

Szerző:

Több mint 500 riasztást kaptak a tűzoltók estig, többnyire viharkárok miatt. Ezek letört faágak és leszakadt villanyvezetékek voltak. Dóka Imre, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivő-helyettese arról tájékoztatta az MTI-t, hogy jelenleg is dolgoznak a tűzoltók a viharkárok elhárításán. Most inkább a Dunától keletre: Békés, Jász-Nagykun-Szolnok, Hajdú-Bihar és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében. Korábban sok riasztást kaptak még Baranya és Csongrád-Csanád megyében is.

Áramkimaradások is voltak a leszakadt vezetékek miatt több megyében – tette hozzá. Az OKF szóvivő-helyettese azt kéri, hogy mindenki figyelje a meteorológiai riasztásokat. A meteorológiai szolgálat veszélyjelzése szerint a legmagasabb, harmadfokú riasztásokat már mindenhol mérsékelték, de így is csaknem az egész országban másodfokú riasztások vannak érvényben a heves zivatarok miatt.

Bárhol az országban lehet akár 110 kilométer/órásnál erősebb szél, amely komoly károkat okozhat. A késő esti órákban a zivatarok nagy része várhatóan elhagyja az országot, megnyugszik a légkör. Az éjszaka második felében néhány (nem heves) zivatar északkeleten és délnyugaton lehet – írta az Országos Meteorológiai Szolgálat.

(Kiemelt kép: Autók haladnak a felhőszakadás után esővízzel elárasztott, letört faágakkal teli úton Budapesten, Wekerletelepen 2021. július 9-én. Fotó: Mihádák Zoltán / MTI)