Több mint 9800-an érkeztek Ukrajnából csütörtökön

Az ukrán-magyar határszakaszon 5115-en léptek be Magyarországra csütörtökön, a román-magyar határszakaszon belépők közül pedig 4715-en nyilatkoztak úgy, hogy Ukrajnából érkeztek – tájékoztatta az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) pénteken az MTI-t.

2023. április 14., 07:21

Szerző:

A beléptetettek közül a rendőrség 67 embernek állított ki ideiglenes tartózkodásra jogosító igazolást, amely 30 napig érvényes.

Nekik ez idő alatt kell felkeresniük az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság tartózkodási helyük szerint illetékes hivatalát a végleges okmányok beszerzéséért – áll a közleményben. A rendőrök továbbra is segítik a háború elől menekülőket – közölte az ORFK.

(Kiemelt képünk illusztráció: Ukrajnából elmenekült emberek az ukrán-szlovák határ szlovákiai oldalán, Felsőnémetiben 2022. február 25-én. Fotó: MTI/EPA/Martin Divisek)

Miután  a 21 Kutatóközpont és a Publicus is enyhe Tisza előnyt mért a legfrissebb kutatásában, várható volt, hogy a kormányzati oldal közvélemény-kutatói is megszólalnak. Az eredmény borítékolható: Nézőpont Intézet szerint a Fidesz vezet, nem is kicsit.