Tízből kilenc magyar menne nyaralni

A megkérdezettek kétharmada belföldre utazna, a kutatás szerint a szállásadók is rugalmasabbak, nem kérnek előleget és könnyebben lemondható a foglalás.

2021. február 10., 13:27

Szerző:

A válaszadók 90 százaléka tervez vakációt a nyárra – derül ki a Szállás.hu online kérdőíves felméréséből.

Mint írják, a válaszadók kétharmada csak belföldi úti célban gondolkodik, harmaduk pedig hazai és külföldi nyaralást egyaránt tervez. Belföldön a Balaton mellett Eger, Pécs, Gyula, Hévíz és Sopron is népszerű célpontok, és sokan látogatnának az Őrségbe, a Mátrába és a Tisza-tó partjára is. A külföldi célpontok közül elsősorban Horvátország, Olaszország és Görögország iránt nagy az érdeklődés.

Az online kutatás szerint a szállásadók rugalmas feltételeket kínálnak, így a vendégnek nem kell előleget fizetnie, lemondható vagy módosítható az időpont. A szállástípusok közül a hotelek (34 százalék), apartmanok (31 százalék), majd a panziók és vendégházak (27 százalék) a legnépszerűbbek, de akadnak, akik rokonoknál vagy saját nyaralóban töltenék a nyári pihenésüket.

A kutatásban részt vevők többsége beoltatná magát a koronavírus elleni vakcinával akár külföldi vagy belföldi nyaralás kedvéért is, 35 százalékuk azonban úgy nyilatkozott, hogy még nem tudja, mit tenne.

A kutatást január 21. és január 29. között készítette a Szállás.hu a magyar lakosság körében. Bár az nem reprezentatív az ország teljes lakosságára, az eredmények alkalmasak a trendek bemutatására – írták.

(Kiemelt kép: MTI | Mohai Balázs)

15:24

A figyelőszolgálatban részt vevő orvosok jelentései alapján április 15. és 21. között 9200-an fordultak orvoshoz influenzaszerű tünetekkel - közölte a Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ (NNGYK) a honlapján csütörtökön közzétett jelentésében. Akut légúti fertőzéssel 132 800 ember kereste fel orvosát. A tájékoztatás szerint az influenzaszerű megbetegedéssel orvoshoz fordulók 31,6 százaléka gyerek, 33,5 százaléka 15-34 éves, 24,4 százaléka 35-59 éves, míg 10,5 százaléka a 60 éven felüliek korcsoportjába tartozott.