Tíz év után lemond a Kaposi Mór Oktató Kórház főigazgatója

Több mint tíz kórházvezetői év után április elsejével távozik Dr. Moizs Mariann PhD, a Kaposi Mór Oktató Kórház főigazgatója.

2023. március 25., 06:19

Szerző:

Moizs 2006 és 2012 között volt a Somogy Megyei Kaposi Mór Oktató Kórház stratégiai főigazgató-helyettese, ezt követően 2012. december elsejétől már a főigazgatói posztot viselte, 2021-től volt megyei irányító intézményvezető – írja a 74nullanulla.hu.

Értesülésük szerint Dr. Moizs Mariann április elsejével távozik majd vezetői posztjáról, melyet maga jelentett be kollégáinak. Arról még nincs információ, hogy ki veszi át a helyét az intézmény élén.  

Április 16-án, kedden elindult a központi szúnyoggyérítés, amelyet évek óta a katasztrófavédelem irányít. Tavasszal túlnyomórészt a lárvák elleni biológiai védekezés zajlik. A szúnyogok tenyészőhelyén egy természetes baktérium által termelt fehérjét tartalmazó készítményt juttatnak a vízbe. Ez a fehérje a kijuttatott dózisban kizárólag a csípőszúnyogok lárváit pusztítja el, minden más élőlényre, még az árvaszúnyogokra is ártalmatlan.