Tiszta szavazás: tízezer forintot ér egy szavazat a borsod megyei Ongán

De csak akkor adják oda pénzt, ha a szavazó lefotózta, hogy hova húzza az x-et.

2022. április 3., 14:17

Szerző:

10000 forintot adnak a szavazatért a borsod megyei Ongán – közölte a Tiszta szvazás közösségi oldalán, amelyhez egy videót is csatoltak.

A videóban az hallható, ahogy a művelődési ház közelében lévő kisboltban a helyiek bevett gyakorlatként beszéltek a szavazatvásárlásról. A videóban azt lehet hallani, hogy 10 ezer forintot egy szavazatért, de a pénzt csak abban az esetben adják oda a választónak, ha telefonos fotóval bizonyítják, hogy az elvárt helyre húzták az x-et.

A koalíció közölte, hogy a Társaság a Szabadságjogokért (TASZ) jogászai kifogást adtak be a választási bizottsághoz a választás rendjéről szóló törvény megsértéséről.

(Kiemelt képünk: Fotó: Ladóczki Balázs / 168)

Balogh Péter, a Védelmi Innovációs Kutatóintézet Reziliencia Központjának vezetője volt a Jazzy rádió vendége, aki arról beszélt, hogyan kellene megvédenünk a személyes adatainkat az internetes bankolás vagy a telefonhasználat során. A kibertér is háborús hadszíntérré vált, és a kibertérben végrehajtott támadások a civil lakosság életére is nagy hatással vannak.