Tilos a budapesti tűzoltólaktanyákban fűteni

Megtiltották a Fővárosi Katasztrófavéldelmi Igazgatóság valamennyi objektumában a fűtés lehetőségét október 15-ig. 

2022. szeptember 23., 13:04

Szerző:

„Azonnali hatállyal megtiltom az egyéb alternatív fűtőeszközök használatát. A vezetők soron kívül intézkedjenek az Igazgatósg tulajdonát képező fűtőberendezések szabályozó eszközeinek (klíma távkapcsoló), továbbá az elektromos fűtőberendezések (hősugárzó, olajradiátor) összegyűjtésére és raktárba történő visszavételére” – olvasható a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság Gazdasági Igazgató-helyettesi Szervezet levelében, amit a Zsaruellátó osztott meg Facebookon.

A levél szerint a központi fűtést is csak a fűtési idény kezdetével, vagyis október 15-től lehet bekapcsolni. A vezetőknek az előbb említett feladatok mellett intézkedniük kell azért is, hogy a magántulajdonú fűtőeszközöket is távolítsák el tulajdonosaik a laktanyák épületeiből.

18 fok, punktum! – Kivétel az MNB-ben

„Az állami közintézmények 18 fokra fűthetőek. A katasztrófavédelem épületei is állami fenntartásúak, így értelemszerűen rájuk is vonatkozik a jogszabály” – mindössze ennyit közölt az rtl.hu megkeresésére a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság Kommunikációs Szolgálata.

A Magyar Nemzeti Bankra viszont nem vonatkozik az a kormányzati szigorítás.  A hétfő éjszakai Magyar Közlönyben jelent meg az „egyes intézmények veszélyhelyzeti működéséről szóló” kormányrendelet, ebben található az MNB-t mentesítő passzus.

(Kiemelt képünk illusztráció: A magyar BM Heros Zrt. első, legyártott Aquarex D7 típusú, duplafülkés tűzoltóautója a balassagyarmati hivatásos tűzoltó-parancsnokságon 2018. december 21-én. Fotó: MTI / Komka Péter)