Újabb fideszes településvezető mondott nemet a tűzijátékra

Fényjáték lesz a tűzijáték helyett, az így felszabaduló összeget az új bölcsőde és óvoda berendezésére fordítják.

2022. augusztus 2., 19:20

Szerző:

Először inkább ellenzéki települések döntöttek úgy, hogy nem tartják meg az augusztus 20-i tűzijátékot, ám azóta a fideszes vezetésű Sümeg után Tihanyban is úgy döntöttek, hogy nem tartják meg a tűzijátékot – szúrta ki a 24.hu.

Tósoki Imre fideszes polgármester a Facebookon indokolta a döntést. Közölte, sokan kérték hogy ne legyen tűzijáték, mert az környezetszennyező, és a jelenlegi klímaváltozásos, aszályos időben veszélyes is. Mezők, erdők, tarlók égnek le, és egyelőre nincs remény az elmaradt csapadék megérkezésére, ami érdemben meg tudná akadályozni az újabb tüzek fellobbanását. Hozzátette, az állatok is rosszul tűrik, ezért a kutyatulajdonosok is külön kérték a tűzijátékok beszüntetését. Mint írta, fényjáték lesz a tűzijáték helyett.

Posztjából az is kiderült, hogy az így felszabaduló összeget az új bölcsőde és óvoda berendezésére fordítják.

(Kiemelt képünk illusztráció. Fotó: Elisha Terada/Unsplash)

Magyar Péter, a Tisza Párt alelnöke és EP-listavezetője közzétette annak a szavazásnak a végeredményét, amelyen eldőlt, hogy kik és milyen sorrendben szerepelnek majd a párt listáján.

Tegyünk világos vállalást: amíg nemzeti kormány áll az ország élén, Magyarország nem lép be az orosz-ukrán háborúba senkinek az oldalán. De ha nem a Fidesz és a KDNP, ha nem a nemzeti erők kezében lenne a kormány, Magyarország már nyakig benne lenne a háborúban - közölte Orbán Viktor miniszterelnök pénteken, a Fidesz-KDNP európai parlamenti választási kampányindító rendezvényén a Millenárison.

Sikeres megállapodást követően adásvételi szerződést írt alá a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó Talentis Group Zrt., amelynek értelmében a zárási feltételek sikeres teljesülése esetén 100 százalékos tulajdonosa lesz Magyarország piacvezető kiskereskedelmi babaáruházláncának, a Brendon Holding Kft.-nek - közölte a Mészáros Csoport pénteken.