Tiborcz István bocsánatkérésre és egymillió forintra pereli Karácsony Gergelyt a Tiborcz-adó kifejezés miatt

2019. október 12., 13:04

Szerző:

Bocsánatkérést és egymillió forintos sérelemdíjat vár Karácsony Gergelytől Tiborcz István amiért az ellenzéki főpolgármester-jelölt a Tiborcz-adónak nevezi a megválasztása esetén kivetendő luxusingatlan-adót – írja a hvg.hu a birtokába került feljelentés alapján.

Tiborcz István
Fotó: Merész Márton

Orbán Viktor veje még júniusban jelentette be, hogy személyiségi jogi pert indít a szerinte  súlyosan sértő és lealacsonyító Tiborcz-adó kifejezés miatt. Azt szeretné, ha a bíróság megállapítaná a jogsértő magatartást, kötelezné Karácsony Gergelyt az abbahagyására, ami után a  Tiborcz-adó kifejezést minden közleményből törölni kellene.

Tiborcz Istvánt a perben az az SBDK Ügyvédi Iroda képviseli, amelynek az Orbán Viktor és családja nevében korábban már többször eljáró ügyvéd, Bajkai István fideszes országgyűlési képviselő is a tagja.

Európa háborúba sodródásától tart, az európai parlamenti választások tétje pedig, hogy hány voksot kapnak a háború- és hány voksot a békepárti erők – többek között erről értekezett Orbán Viktor a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában. A miniszterelnök szerint Magyarországon a békére csak az szavaz, aki a Fideszre szavaz, aki a baloldalra szavaz, a háborúra adja a voksát.