Tiborcz István 13 luxuslakás vásárlásával ünnepelte meg a Fidesz újabb kétharmados győzelmét

2018. november 22., 14:31

Szerző:

A Bellavista Apartments Kft.-t a magyar sajtóban a Tiborcz-érdekeltségek között emlegetik. Az ingatlankezelő vállalkozás összesen 1118 négyzetméternyi belvárosi lakást gyűjtött be idén tavasszal – 12 darabot a Dorottya utcában és egyet a Hajós utcában – tudta meg az Átlátszó.

A Gránit és Takarékbank közel 10 milliárd forintnyi kölcsönt adott eddig Orbán Viktor miniszterelnök veje, Tiborcz István család érdekeltségeinek. A Takarékbank pedig nemrég adott 1,2 milliárdot a Mahart–Dorottya-ház luxusszállóvá alakítása munkacímű projektre. Így ennél az épületegyüttesnél már bő 7 milliárdon áll a hitelszámláló.

Fotó: Orbán Viktor/Facebook

A portál azt írja, hogy a 11 és a 7 milliárd különbözetéből más ingatlanvásárlásokat és -felújításokat finanszíroztak, a turai Schossberger-kastély rendbetételét, földszerzéseket, egy Andrássy úti palotaszint felújításokat, továbbá még valamit 670 millió forint értékben. Utóbbi hitelrészről mindeddig csak annyit lehetett tudni, hogy a Tiborcz-féle BDPST Group leánycége, a Bellavista Apartments Kft. kapta.

A kft. a földhivatali nyilvántartás szerint idén április 27-én lett bejegyzett tulajdonosa 1118 négyzetméternyi luxuslakásnak – ebből 12 lakás a belvárosi Dorottya utca 9. szám alatti társasházban található, egy pedig az Operaház közelében, a VI. kerületi Hajós utcában.

Az érintett lakások közül a legnagyobb 147, a legkisebb 37 négyzetméteres. Az ingatlanegyüttest egy pakkban vette meg a Tiborcz-cég egy magyar-olasz-luxemburgi csoporttól. Utóbbiak a korábbi mérlegeikben 950 millió forintnyi lakásállományt mutattak ki, de az majd csak a 2018-as évről szóló beszámolókból derül majd ki, hogy a Bellavista mind a 950 milliónyit felvásárolta-e. Ingatlanpiaci szakértők a kft. által felvett hitel 670 milliós összege és a 950 milliós maximumérték közé becsülik a 13 lakás árát.

Május 1-jén a délutáni órákban 24 Celsius-fok körüli csúcshőmérsékletre van kilátás. A hét második felében változékonyabbá válik az időjárás, többfelé kell élénk, erős szélre és esőre készülni, emellett kissé visszaesik a hőmérséklet is – derül ki a HungaroMet Zrt. előrejelzéséből, amelyet vasárnap juttattak el az MTI-hez.