Terrorcselekmény elkövetésével való fenyegetés miatt is tettek feljelentést az MTVA munkatársai az ellenzéki képviselők ellen

Hadházy Ákos nyilván fekve terrorizált.

2018. december 27., 16:27

Szerző:

Az MTVA sajtóosztálya közleményt adott ki, amiben azt állítják, eddig összesen 94 esetben tették meg a sértettek, köztük az MTVA a szükséges intézkedéseket, bejelentéseket és feljelentéseket az MTVA székházát ért december 16-i és december 17-i példátlan támadássorozat következtében. A közmédia szerint „egyes ellenzéki országgyűlési és EP-képviselők jogsértő magatartása, a munkavégzés akadályozása, továbbá a munkatársak események hatására bekövetkezett inzultálása okán több bűncselekmény elkövetésének gyanújával fordultak a sértettek a nyomozóhatóságokhoz.

Azt állítják, hivatali visszaélés, rágalmazások, becsületsértések, személyes adattal való visszaélések, garázdaság és félelemkeltő üzenetek miatt

„terrorcselekmény elkövetésével való fenyegetés” valósulhatott meg.

Azt is írják, hogy továbbra is vizsgálják a „támadássorozat” cselekményeit, és megteszik „a szükséges intézkedéseket” – idézi a közleményt a 444.

Fotó: Facebook

Nem tévedés, ez az MTVA ugyanaz az MTVA, amelynek a Kunigunda úti székházában a biztonsági őrök december 17-én legalább egy  ellenzéki képviselőt tettleg bántalmaztak, másik kettőt, Hadházy Ákost és Szél Bernadett-tet pedig  kihajítottak a kapun. A képviselői igazolvány birtokában közfeladatot ellátó parlamenti képviselők azt szerették volna elérni, hogy az M1-en élő adásban felolvassák az ellenzék követeléseit, és nem akartak elmenni, amíg ez meg nem történik. Ennek a vége lett a fent vázolt abszurd jelenetsor, mígnem aztán rendőri intézkedéstől félve több ellenzéki képviselő is úgy döntött, hogy elhagyja az MTVA székházát.

Az eseményeket Hidvéghi Balázs, a Fidesz kommunikációs igazgatója is összefoglalta, az ő diagnózisa szerint agresszív ellenzéki képviselők „a Soros-hálózat” módszereivel terrorizálták az MTVA újságíróit.

 

Tegnap 20:43

A kormány két hetet adott az üzemanyag-kereskedőknek, hogy a régiós országokhoz igazítsák az áraikat. Egri Gábor, a Független Benzinkutasok Szövetségének elnöke szerint nem mindegy, hogy a KSH mely környező államok árait fogja alapul venni.

Dobrev Klára szerint megtámadták a közös listára és a közös főpolgármesternek ajánlásokat gyűjtő aktivistákat, amellyel a hatalom egyértelműen jelezte, hogy a végnapjait éli. Orbán Viktor mindeközben meglehetősen máshogy gondolkodik a kormánypártokról, szerinte ugyanis a közelgő választások egyértelmű esélyese a Fidesz-KDNP.

Hadházy Ákos betekintést kért és kapott a Diákhitel Központ néhány, még Magyar Péter idején megkötött szerződésbe. Az erről szóló posztjában az országgyűlési képviselő kifejtette, az általa látott iratok tartalma felvethetik a büntetőjogi felelősség kérdését, ugyanakkor nem minden információt osztottak meg vele. Magyar Péter külön Facebook-bejegyzésben reagált Hadházy vádjaira.