Új tender a zuglói parkolásban – nagy változás nem várható

Talán olcsóbb lesz, mármint nem a parkolás, hanem az üzemeltetés, viszont várhatóan ugyanaz a cég csinálja majd.

2023. április 26., 13:09

Szerző:

A Népszava értesülései szerint újra nekifut a parkolási tendernek Zugló, s bár még a közbeszerzési eljárásról se döntöttek, a régi-új befutó már borítékolható.

A lap emlékeztet, hogy amikor a kerületi önkormányzat tavaly egy évre aláírta az újabb szerződést a parkolóautomaták üzemeltetéséről a C-Ware Kft.-vel, azt ígérték, hogy ezalatt az egy év alatt megpróbálnak egy, a jelenleginél jobb konstrukciót kidolgozni, ám nemhogy másképp kerestek volna üzemeltetőt, mint eddig, hanem arra sem számítanak, hogy a C-Ware mellett lesz más jelentkező is a közbeszerzési eljárásban. A Népszava ezzel kapcsolatban Rózsa András momentumos alpolgármesterre hivatkozik.

Amit biztosan lehet tudni, az az, hogy a mostani tender 283 parkolóautomata 2,5 éves üzemeltetéséről szól, amit már 2017 óta a C-Ware végez, az üzemeltetés becsült értéke pedig a Népszava értesülései szerint az eddigi nettő 50 ezer forint helyett 38 ezer lehet havonta és automatánként.

(Képünkön: Parkolóóra Zuglóban. Forrás: varnailaszlo.blog.hu)

16:04

Az Európai Bizottság új javaslata a szabadban lévő közösségi terekből is kitiltaná a cigarettákat és az elektromos dohánytermékeket függetlenül a nikotintartalomtól. Ez gyakorlatilag azt jelenti, hogy a vendéglátóhelyek teraszán sem füstölhetnek ezután a dohányosok.