Sikeres a négynapos munkahét a Magyar Telekomnál

Sikerrel zárult az Magyar Telekom négynapos munkahét tesztelése, így folytatják annak kísérletét még több terület és munkavállaló bevonásával.

2022. november 23., 19:38

Szerző:

A Magyar Telekom még június elején jelentette be, hogy kísérleti jelleggel bevezeti a négynapos munkahetet július és október között. A teszt jelleggel indított időszakban a dolgozók változatlan alapbér mellett végzik a munkát heti négynapos munkarendben és „kiemelt figyelmet fordítanak a gördülékeny munkaszervezésre és a tapasztalatgyűjtésre”. A jelek szerint a négy hónapos időszak sikeresnek bizonyult, ugyanis tovább folytatják a négynapos munkahéttel való kísérletezést – közölte a cég közleményében.

Júliustól októberig négy csapat dolgozott négy napos munkarendben, változatlan alapbér mellett. A projekt hatékonynak bizonyult, így a vállalat további területek bevonásával folytatja a teszt időszakot 2023. augusztus végéig. 

„Nemzetközi tapasztalatokra építve abból indultunk ki, hogy a három egybefüggő szabadnap a munkával és a szabadidővel töltött időt kiegyensúlyozottabbá teszi, a kollégák életminősége javul, és jól összehangolt munkaszervezés mellett nagyobb hatékonysággal tudnak teljesíteni a munkahelyükön. (...) A teszt időszak sikeresnek bizonyult, így a bevont kollégák számát megduplázva, további területekre kiterjesztve és új szempontokat vizsgálva folytatjuk a pilot-ot, 2023 augusztus végéig – ismertette a projekt eredményeit Friedl Zsuzsanna, a Magyar Telekom Chief People Officere.

(Fotó: MTVA/Bizományosi: Róka László)

09:34

Órákon belül tetőzhet Budapestnél a Duna, amelynek vízszintje most 830 centiméter a fővárosnál - mondta az Országos Vízügyi Főigazgatóság (OVF) szóvivője az M1 aktuális csatorna szombat reggeli műsorában.