Négynapos munkahéttel kísérletezik a Magyar Telekom

A Magyar Telekom kísérleti jelleggel bevezeti a négynapos munkahetet, valamint országos kutatást is tervez készíteni róla.

2022. június 9., 13:10

Szerző:

A magyar nagyvállalati szektorban elsőként a Magyar Telekom Csoport kísérletezik a négynapos munkahét bevezetésével július és október között – áll a vállalat közleményében a 444 szerint.

A teszt jelleggel indított időszakban a dolgozók változatlan alapbér mellett végzik a munkát heti négynapos munkarendben és „kiemelt figyelmet fordítanak a gördülékeny munkaszervezésre és a tapasztalatgyűjtésre”. A gyakorlatból szerzett tapasztalatokon túl a Telekom a munkaerőpiac összes szereplőjének véleményére is kíváncsi, ezért országos kutatást indítanak a témában.

A magyar pártok közül a négynapos munkahét bevezetését először a Párbeszéd szorgalmazta, de a Momentum programjában is szerepel. A kormánypártok eddig még nem jelezték, hogy támogatnák az ötletet.

(Kiemelt kép: Telekom logója. Fotó: Horst Galuschka / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP)

Az Országos Mentőszolgálatnál (OMSZ) is érvényben van a Molnál múlt pénteken bevezetett üzemanyagvásárlási korlátozás – válaszolta kérdésünkre a szolgálat. Az után kerestük meg az OMSZ-t, hogy Kunetz Zsombor egészségügyi szakértő azt írta a Facebook-oldalán, az 50 literes tankolási limit kevés a nagy üzemanyagtartályú és sokat fogyasztó mentőkocsikhoz, a napi többszöri tankolás pedig lassíthatja az amúgy is hatékonysági problémákkal küzdő mentőszolgálatot.

Papírból készült szívószálat hívott vissza a forgalomból a Metro Kereskedelmi Kft. – olvasható a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) honlapján csütörtökön közzétett felhívásban.